Loniu Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Witam, od zakupu Megane II 2007 1.5 mam problem ze światłami przeciwmgielnymi mianowicie w ogóle ich nie mam, nie świeca mi z przodu ani z tyłu a kontrolka na desce rozdzielczej działa jak wł światła, obstawiam że padł bezpiecznik i tu mam takie pytanie gdzie znajdę bezpiecznik od świateł przeciwmgielnych oraz który będzie odpowiadał za owe światła. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Loniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Przednie przeciwmgielne zabezpieczone są bezpiecznikiem w skrzynce pod maską silnika. Schemat bezpieczników umieszczony jest w dziale "Pliki". Tylne przeciwmgielne zasilane jest z modułu komfortu w kabinie. Bezpiecznika brak. Powinno świecić tylko lewe, sprawdź połączenie przy żarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Pytanie jak tam się dostać znalazłem ale nie wiem nawet od czego zacząć by dostać się do bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Skrzynka UPC z tymi bezpiecznikami jest przykryta czarnym plastikiem, przykręcanym jedną śrubką Torx. Musisz zdjąć osłonę i masz wspomniane wyżej bezpieczniki. Skrzynka jest z prawej strony akumulatora, tuż obok niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Mam na dwóch torxach i jak odkręcam to okazuje się ze jest pod jeszcze jednym plastikiem i nie wiem jak się tam dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jeżeli to jest meganka z 2007 roku to jest phII i tam jest inna skrzynka bezpieczników. Bezpieczniki są "do góry nogami". Dostęp dosyć trudny. Jak zdjąłeś osłonę to musisz wyczepić z zatrzasków to pudełko którą widzisz. Zobacz na YT jak to się robi ze starszą wersją skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 No znalazłem na YT mam nadzieje ze to tylko bezpieczniki bo tak dostać się do niech to poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 W temacie wybrałeś prefix dla ph1, stąd taka informacja. Pomyliłem się faktycznie co do śrubek, są dwie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loniu Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Mój błąd wybacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi