tomek_b Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas jazdy gaśnie na zegarach ikonka zmiany biegów, pojawiają się strzałki góra/dół ale symbol lewarka wygasa. Czym to może być spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszTB Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Dołączam się do tematu, u mnie po zakupie świeciła lampka lewarka i tylko górna strzałka pokazywała zmianę, potem lampka lewarka zaczęła mrugać i czasem jest a czasem jej nie ma. dolna strzałka chyba z raz się pokazała. w sumie mało mi potrzebny ten "ekonomizer" ale jednak coś jest nie tak. Najbardziej obstawiam awarię zegarów. Ktoś pomoże? Edytowane 18 Grudnia 2018 przez MariuszTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Pewnie zimne luty na diodach podświetlających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki1 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Witam, mam podobny problem. Przestała działać strzałka sygnalizująca zmianę biegu na wyższy. Może wypowiedzą się osoby, które przerobiły ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Podpiąć Clipa, zrobić test kontrolek zegarów. Jeżeli się zaświecają trzeba przyjrzeć się konfiguracji licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Albo po prostu zimne luty/dioda do wymiany - u mnie przestała podświetlać się strzałka od obrotomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Niestety led`y nie są nieśmiertelne, lubią też padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jakby ktoś potrzebował to: dioda od obrotomierza (podświetlenie strzałki) to mniej więcej https://allegro.pl/art-diody-led-smd-0805-white-warm-cena-za-10szt-i7350747284.html (dioda 0805 biała ciepła) - przynajmniej takie wrażenie odniosłem po wymianie, dodatkowo to trzeba ją wlutować w "dół" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszTB Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 To jeszcze takie pytanko, chcę wyjąć licznik i go przelutować. Czy robię to normalnie przy wyłączonym zapłonie( i wygaszonym liczniku) i nic się nie rozkoduje? Bo przecież jak zamknę drzwi i je otworze to licznik się podświetla i jak go nie będzie to co wtedy? czy może odłączyć akumulator na czas wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Nic się nie stanie. Można śmiało wyjmować i rozłączać. Większość diod, które tam siedzą to SMD 3528. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi