qva69 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Witam kolegów. Posiadam Renault Megane 3 Grandtour 2009 r.silnik 1.5 dci . Jakiś czas temu zaczęły sie problemy z pompą ABS.Raz działała raz nie,kontrolki świeciły się to gasły po chwili.Po podłączeniu pod kompa wywaliło błąd 4020. Kupiłem więc używkę o dokładnie takich samych numerach.mechanik wymienił,pokasował błędy i .... I teraz mruga cały czas kontrolka ABS,nie ma kluczyka ,nie ma komunikatów o usterce. Na kompie pokazuje błąd 5153 i nic więcej.Szukałem opisu tego błędu ale jakoś nic ciekawego nie znalazłem ,gdzieś tam przeleciał mi komunikat że to zbyt duży moment obrotowy. Ale to raczej nie ma związku z ABS. Jakieś sugestie,o co chodzi z tą kontrolką?(hamulce i ABS działa według mnie poprawnie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Wprowadził do sterownika pompy numer VIN Twojego samochodu? Może dlatego miga ta kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qva69 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Okazuje się że nie,mówi że ma program którym mógł adoptowac pompę i tyle. Trzeba jakieś jeszcze inne dane wprowadzać? Mam problem tu w Hagen żeby kogoś znaleźć kto mi to zrobi.Odsyłają mnie do serwisu. Jest taka opcja że mogę mieć dostęp do kabla,mam lapka , tylko teraz pytanko Jaki potrzebuje program żeby to zrobić? Z góry dziękuję za każdą pomoc. Pozdrawiam W końcu udało się naprawić . Problem był w tym że moja Renia ma elektroniczny hamulec postojowy a pompa była od wersji z ręcznym hamulcem. Serwis Reno dosyć długo się męczył ze znalezieniem przyczyny ,ale dali radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi