Andrzej-2010 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 29 minut temu, tomi72 napisał: Mechanik stwierdził od razu że turbo na pewno też się zatarło, czy to może tak być że jedno idzie z drugim w parze ? Turbina jest smarowana/chłodzona olejem silnikowym. Jeżeli oleju nie było to turbina szybko siada. Należy zdemontować miskę oraz głowicę i przeprowadzić weryfikację, oraz zdiagnozować przyczynę ubytku oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi72 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mechanik powiedział że ani rusz,a oleju w nim niema wogóle no chyba że w misce.Jestem z Krakowa,a tobie co się stało że kupowałeś blok do swojego auta ? Ja chciałem kupić cały silnik wraz z osprzętem .... Olej wyleciał przez filtr oleju to jest już pewne,zresztą ja widziałem jak tam było zalane od strony filtra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 U mnie w 1,5 dCi 101 KM poleciała IV panewka. Zakupiłem blok, reszta została sprawdzona i przełożona. Silnik pracuje do dziś u kolejnego już właściciela w Krakowie. Blok przyjechał kurierem na palecie, zaplombowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi72 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jutro w takim razię zamówię kurierem ten silnik i zaczniemy działać.... tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Coś więcej na temat silnika. Silnik używany, to silnik do remontu, 13 godzin temu, tomi72 napisał: jest głośniejszy i sprzęgło chodzi jak w traktorze Należy reklamować usługę i doprowadzić do właściwego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 @Andrzej-2010 nie zawsze masz tzw "gwarancje rozruchową" zależy czy kupujesz na fakturę czy po taniości od mirka z garażu. Wtedy nie masz pewności co tak naprawdę kupiłeś bo silnik przeważnie leży na palecie, i dopiero jak wszystko poskładasz i w budzie silnik odpalisz to wiesz co masz. Mieliśmy kiedyś taką sytuacje w domu, pewnie wielu specjalistów się tutaj wypowie na temat tego, że " aaaaa Ja to bym musiał wiedzieć co kupuje SPRAWDZIŁ BYM" , a dupa tam Panowie . Zazwyczaj auto potrzebne na przedwczoraj i robi się byle szybko czasami trafisz, i jest lepiej jak było, a czasami jest lipa. Cóż szkoda, że akurat kolega trafił na silnik w kiepskim stanie, można reklamować ale jak nie masz na to żadnego papierka to jak... dochodzą do tego też koszty wymontowania silnika, znów szukać trzeba nowego znów transport nowego silnika, montaż. To są koszty których nikt tak naprawdę nie liczy, a trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam. Pytanie: cały silnik czy tylko blok był przekładany? Jak cały silnik to proponuję zaprogramować wtryski + odpowietrzyć sprzęgło ( wymiana płynu hamulcowego wskazana ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 a wymieniając olej rzadziej niż przewiduje producent to ryzyko się zmniejsza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 częściej zmieniając olej sam zwiększasz swoje doświadczenie, poza tym to jedna z najprostszych operacji, zaraz po myciu szyb, więc nie wiem co tam można zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi72 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Niekończąca się opowieść. Po dwóch dniach jazdy padł wtrysk. Wymieniłem na wszystkie 4 szt. z mojego starego. Niestety spalanie dalej wysokie. Okazał się że FAP zatkany całkowicie więc wypalanie przez komputer i dalej to samo. Dzisiaj wyszło że przepływomierz padnięty. Niema mam już żadnej nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi