lamcpp Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Porównuje ceny megane II benzynowych/gaz i zastanawia mnie jedna rzecz: dlaczego megane II kombi jest dużo tańsze od megane II Hatchback (porównywałem podobne rocznikowo z podobną pojemnością)? Z czego to wynika? Poza tym że (subiektywnie) kombi jest dużo brzydsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Może to przypadek, aktualnie tak się ceny kształtują i tyle. Z mojego punktu widzenia używane kombi jest mniej atrakcyjne dlatego, że uznaję to auto jako rodzinne lub typowego woła roboczego, dużo jeździ, nie wozi tylko powietrza, a więc nie ma lekkiego życia i może być bardziej zajechane. Ale to tylko moje postrzeganie tematu, wątpie, że sprzedawcy się tym kierują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 A ja lubię kombi i często wożę powietrze W sumie mógłbym mieć dwuosobowego roadstera... (patrząc z perspektywy potrzeb). Tak więc kwestia gustu. Szukając MII nawet nie patrzyłem na żelazka, MIII także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Wspomniałem, że "może być bardziej zajechane", a więc wcale nie musi ;) Pewnie, że to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 A może kombi na rynku wtórnym jest tańsze bo jest ich większa podaż niż sedanów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak kupowałem MII to nie zauważyłem, że by kombi było tańsze od HB. Ceny były raczej porównywalne. Przy MIII była już widoczna tendencja. Na pewno kombi było droższe od Fluence i Coupe, od HB chyba delikatnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi