Dime Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Witam, hej sprawa wygląda tak, że mam dosyć spory wyciek z elementów zaznaczonych na zdjęciu na czerwono. Szczerze mówiąc za nic w świecie nie wiem co to jest, nie udało mi się za bardzo na forum znaleźć odpowiedzi na to i liczę na Waszą pomoc. Dojrzałem tyle, że jest to rura od dolotu i w zasadzie tyle. Silnik 1.5 dCi 106KM, nalotu ma 206kkm Pozdrawiam Jedynie mogę jeszcze dodać, że ubytek oleju po 12kkm od wymiany to około 400ml, więc turbo raczej nie zaciąga za dużo oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal047r Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 mi sie rozszczelniła przy 155k pompa vacum, wymiana uszczelki pomogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 27 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 To jest klapa gasząca. Wyciek/przednich będziesz miał na łączeniu gumowej rury z tym elementem. Konstrukcyjny błąd jest taki że w tym miejscu nie ma żadnej uszczelki. Ja poluzowałem opaskę zdjąłem rurę, po czym wszystko wyczyściłem, odtłuściłem i skręciłem z wyczuciem - na razie jest szczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi