piroksen Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Przepraszam ale nie miałem możliwości sprawdzenia informacji na forum. Niestety auto jest sprowadzone. W takim razie widzę, że w tym roku pobiję swoje rekordy przejechanych kilometrów (wg. licznika oczywiście) ;) Czy może znacie kogoś kto jest w stanie chociaż zmniejszyć szybkość dopisywania dodatkowych kilometrów? Jest na to jakaś rada? Masakrycznie to leci. Edytowane 29 Stycznia 2019 przez piroksen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 tak musisz udać się do kogoś kto lepiej "kręci" liczniki w renówkach ;) bo nic innego nie pozostaje, lub po ludzku odwrócić proces i żeby się nadpisał realny przebieg i mieć problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadisticescape Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Na 85% zrobił to ktoś po kosztach, więc pewnie jest wygrany wsad do eepromu autorstwa niedoszłego specjalisty, więc wystarczy że kupisz licznik na allegro z przebiegiem np do 100k i po wpieciu go ujrzysz prawdziwy przebieg. No i wtedy licznik zacznie liczyć dobrze. A jak tylko ciekawi Cię jego wartość to podepnij clipa i zobacz ile w abs jest km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piroksen Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Ok. Rozumiem. Czy znacie kogoś godnego polecenia we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kshychu Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Dnia 25.01.2019 o 20:00, MarcinDe napisał: Standard w cofniętych Renówkach - identycznie ma kolega na forum Laguny - jest to skutkiem niefachowego cofnięcia licznika. Licznik cofnięty - dogoni stan który był przez zmianą i się uspokoi. @piroksen - tak że będziesz wiedział jaki twoja Meganka ma prawdziwy przebieg (byleby nie ponad 500tyś). Czemu 500 ? Odswieżam temat bo mam podobną sytuacje w Lagunie 3. Ale troche inaczej to wygląda. Auto kupiłem w 2016 roku (LIII, 2.0 150KM, 2010r przejechane 475kkm) i szybko okazało sie że był przekręcony (nieudolnie) o 100 000. miał 260k a powinien mieć 360k. Mój elektronik (najlepszy w okolicy Krakowa) jakoś ustawił właściwy przebieg i częste dziwne błędy zniknęły. Licznik wskazywał dokładnie to co było przejechane. Ale po pewnym czasie zauważyłem że zaczyna świrować. I to w dwie strony. Czasem pokazywał mniej (wolniej przeskakiwały 0.1 km) dzięki czemu złudnie cieszyłem się niższym przebiegiem. A później zaczął przekłamywać do przodu. I to różnie. czasem o 0,4km czasem o 0,2km ostatnio nawet o 1km !!!. Cóż tu cieszyłem się tylko "niskim średnim spalaniem" i teraz jest podobnie przeskakuje z 0,2 na 0,8. W między czasie oczywiście nic nie było robione (oprócz zwykłej diagnostyki CLIPem którego posiadam i juz dużo 100zł mi zaoszczędził) Ale ostatnio zauważyłem że w diagnostyce że kilometrów (nie pamiętam czy od wymiany czy od ostatniej regeneracji - nie ważne) jest parę milionów. - Jutro zrobie zdjęcie. Myślę że było tak: Poprzedni właściciel przekręcił licznik (popychając go do przodu do wartości tuż przed wyzerowaniem - nie wiem ile to jest) po przekroczeniu zera znów kopneli do przodu do 260 000. I o ile licznik tyle pokazywał to w pompie czy ECU mogła by sie zapisac wartość po przekręceniu do przodu. Jesli jest jakies inne wytłumaczenie to bedę wdzęczny za wszelkie podpowiedzi. I tez jak się pozbyc tego problemu. mam CLIPa i Galletto - czy tymi urządzeniami da sie jakoś wyrównać te parametry na stałe? Nie zalezy mi na niskim przepiego bo w tym wieku (prawie 0,5mln) to juz im więcej tym lepiej :P i autko pewnie zostanie zemną do końca życia. ABS jest ustawiony odpowiednio do średnicy kół Ewentualnie jak odczytać aktualny przebieg z ECU lub ABS. Ale nie od jakieś usterki czy wymiany tylko aktualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi