Gynio Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Hej, Zamierzam zakupić Grandtour`a w wersji GT Line i mam kilka pytań co do pakietów jakie wybrałem lub w co jeszcze warto zainwestować. Moja konfiguracja z konfiguratora: https://www.renault.pl/cfign/22bbe169ede46105e25670266f256462.html Forum jest dosyć duże, musiałbym sporo czasu poświęcić, żeby przeanalizować tematy, bo pewnie w nich znajdę większość odpowiedzi, ale w skrócie. Dealer powie swoje - żeby sprzedać co jest normalne i rozumiem, ale liczę tutaj na odpowiedzi osób, które jeżdżą i mogą wyrazić opinie ze strony praktycznej. #1. Ta podstawowa tapicerka w GT line to materiał typu zamsz - ma ktoś / jak się to sprawdza? Wybrałem opcję tapicerka materiałowa w kolorze czarnego aksamitu - za 1000zł ponieważ zależało mi na niebieskich wstawkach i lepszym materiale ( zwykła tapicerka) - dobry wybór czy szukać czegoś innego? #2. Jak się sprawdza ekran 7 a 8 cali? Wybrałem opcje: pakiet Multimedia 8,7'' - 3500zł Czy nie jest denerwujące wyklinanie na ekranie każdej dmuchawy / klimy na ekraniku? Czy na 8,7 cali apki z telefonu obsługują cala rozdzielczość tego ekranu czy ucina? Zastanawiam się czy to jest faktycznie taki must-have i czy nie ma możliwości wybrania innej opcji / pakietu żeby powiększyć ekran / nawi chyba nie jest potrzebna skoro będzie działać z tel. #3. Zależy mi na czujniku parkowania również z przodu, w GT line w postawie tej opcji nie ma, dlatego wybrałem pakiet: pakiet Easy Parking - 2500zł Czy jest jakaś inna alternatywa? Od dealera dostałem info, że te czujniki serwisowe nie działają tak samo jak te z tyłu i nie są podpięte nawet pod komputer tylko jest ostrzeżenie dźwiękiem. Pozostałe opcje, które wybrałem to ale to jako must-have/bajer - KOŁO ZAPASOWE DOJAZDOWE - DACH SZKLANY, OTWIERANY - GAP - GWARANCJA serwisowa 5lat Jedynie martwi mnie jeszcze ten fotel kubełkowy - wydaje się, że ten bok oparcia przy wsiadaniu będzie się sporo obcierał. Czy dealer przy takiej konfiguracji jest w stanie zejść z ceny? Jak to wygląda / jak to było w waszych przypadkach? O co warto zapytać / zwrócić uwagę? REGULAMIN 5.1 Użytkownicy zobowiązani są do umieszczania swoich tematów w odpowiednich działach... - przeniosłem - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Polecam automat. Reszta to kwestia gustu. Zdecydowanie polecam podłokietnik z elektrycznym ręcznym. Ludzie chwalą też ledy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Ja patrząc na to czego mi brakuje, to bym 8,7" nie brał, tylko wziął lampy pure led, są w tej samej cenie, ale jeśli chcesz mieć aktualizacje mapy to musisz wziąc i tak pakiet mulitmedia 7". Ja osobiście bym zrezygnował z tego, lepiej wziąć 7" i jeździć na android auto a mieć pure vision led. 8,7" fajne, ale tylko fajne, nie wnosi nic więcej, a android auto i tak na pół ekranu maksymalnie. Pakiet easy parking to must have do miasta, świetne czujniki 360, plus kamera cofania, ja częściej korzystam w mieście z przednich czujników, niż z tylnych (jednak szybciej jest wjechać przodem, niż tarasować całą ulicę/parking i ładować się tyłem). Do tego pakiet easy parking daje Ci czujnik martwego pola. 1000zł za kubełki moim zdaniem warto. Koniecznie weź też podłokietnik z tyłu - kosztuje tylko 250zł, a potem dla pasażerów lepiej i pełniejsze wyposażenie przy sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Mam te kubelki i co do materiału to boki i tył foteli to eko skóra, siedzisko to normalny materiał (nie jest to zamsz, alcantara czy coś). Spoko opcja, trzymanie boczne mega ale minus taki ze jak bd chciał fotelik zamontować z przodu to ciasne te fotele są i nie każdy fotelik wejdzie. Mam też pakiet multimedia 8,7 ale wziąłem go głównie z tego powodu że dla mnie to wnętrze brzydko wygląda przy pakiecie multimedia 7, no ale to rzecz gustu. I mam praktycznie taka sama konfigurację jak ty tylko bez easy parking i szklanego dachu, no i mam hatchback a nie kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gynio Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Dzięki za opinie, mam nadzieje, że się ktoś jeszcze wypowie ;) Odnośnie automatu - GT line nie ma już łopatek przy kierownicy z tego co mi wiadomo więc trochę lipa ;) Co do lamp pure led to zastanawiałem się nad nimi i nie wiem czy nie rozsądniej jest ich nie brać - nie wiadomo jak z awaryjnością tych ledów bo to nowość, a wymiana na nowe wiąże się z wymianą całego reflektora z tego co słyszałem? Jak działa elektryczny ręczny gdy aku jest umarnięty? Nie jest tak, że jak coś wysiądzie w elektryce to nie będzie z tym problem? O podłokietniku z tyłu zapomniałem - a to dobra uwaga ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 I tak nie zrobisz nic jak Ci padnie akumulator, i tak go musisz naładować, więc co za różnica? Poza tym jakie szanse są, że Ci padnie ten akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Koniecznie pure led. Nowe auto na zwykłej h7 to jakiś śmiech na sali od razu wyglada jakby było z poprzedniej epoki. Do tego światła naprawdę rewelacyjnie świecą pomimo ze nie są matrycowe. O awaryjność nie masz się co bać. Przecież jest gwarancja. Reszta dobrze wybrana ;). Dodaj podłokietnik z tylu i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gynio Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Gwarancja jest do 5 lat, nie wiem czy samochód będę miał na 4 czy na 8 lat - czas pokaże. Dlatego jeżeli chodzi o akumulator itd to wolałbym wiedzieć jak to wygląda. Taka wymiana reflektora to raczej kosztowna sprawa niż wymiana samej żarówki, a tutaj też dziwne podejście, że ten led nie jest możliwy do wymiany - aż taką mają pewność co do bezawaryjności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Led w najgorszym wypadku kosztuje 1200zł za sztukę, myślę, że poświeci kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi