Forey Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Witam, Przymierzam się do zakupu takiego auta jak w tytule czyli Megane III Grandtour 1.5 dci EDC dynamique 110km KM. Jest to wersja z 2012 roku z przebiegiem 150 tyś oddawana na wymianę za inne auto. Auto ma zostać sprowadzone z Niemiec od zaufanej osoby. Niestety znalazłem bardzo mało informacji zarówno o typowych awariach dla takiego zestawu. Mam parę pytań. 1. Nie mogę znaleźć żadnych informacji / artykułu dla potwierdzenia, że 1.5 dci z 2012 to nie ten sam co poprzedni. 2. Czy przy tym przebiegu nie zaczną się problemy ze sprzęgłami/skrzynią? Wiadomo, że przy automacie jakakolwiek awaria to nie małe wydatki... 3. Typowe usterki o tyle o ile są komukolwiek znane Wstępna cena to 24500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Poszukaj w googlach, jeśli nie znalazłeś na forum. Ogólnie zawsze jest ryzyko kupując auto z takim przebiegiem. Nie wiesz jak było serwisowane i gdzie jeździło. Jeśli ktoś szanował to żadnych problemów nie będzie. Skrzynia - jest filmik z naprawy takiej skrzyni z podobnym przebiegiem, ale tam przestały działać biegi nieparzyste z uwagi, że ktoś dużo jeździł po mieście i się 'zużyły'... Musisz sam podją decyzje, nikt nie da gwarancji, ze silnik przejedzie jeszcze 200tys km, a skrzynia drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi