MichalVTS Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Czy ktoś z forum używa innych wkładek filtra powietrza niż papierowe? Mam tu na myśli wkładki bawełniane BMC lub K&N? Widziałem testy, że puszczają więcej powietrza, ale pytanie jak przekłada się to na osiągi? Czy warto wydać na taką wkładkę około 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lantar8 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Jak najbardziej dają: około 5% mocy (szczególnie zauważalne w silnikach turbo) i trochę inny, bardziej rasowy dźwięk silnika. Z drugiej strony przepuszcza więcej syfu, więc czy warto? Ja bym u siebie tego nie zamontował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał80 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Ja mam Pipercrossa w dieslu. Różnicy w osiągach raczej nie odczułem, no chyba że psychiczną poprawę samopoczucia też bierzemy pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawulon_wawa Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ja mam K&N w Laguna III 2.0T benzynowym i w Mercedesie CLK z silnikiem 4.3 i widzę różnice w elastyczności w dolnym zakresie obrotów zwłaszcza w Lagunie. Ja mam K&N w Laguna III 2.0T benzynowym i w Mercedesie CLK z silnikiem 4.3 i widzę różnice w eseistyczności w dolnym zakresie obrotów zwłaszcza w Lagunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi