awierone Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Witam. Muszę przełożyć obudowy lusterek ( wymieniam na składane a kupiłem w innym kolorze), stąd pytanie czy jestem to w stanie zrobić bez wyjmowania wkładu lusterka? Dużo z tym zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 W środku są zatrzaski. Należy podważyć lustro i wtedy jest dostęp do odbezpieczenia zatrzasków. Ponadto trzeba przegiąć ramię i podważyć kolorowe obudowy. Zadając sobie tyle pracy warto odbezpieczyć oś, wyczyścić ją i powtórnie przesmarować, żeby z czasem nie trzeszczały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki za odp. Jeszcze pytanko mam w celu łopatologicznego wyjaśnienia Czyli dobrze rozumiem że odchylając ręcznie lustro góra/dół/boki (bez jego demontowania) dostanę się do wszystkich zatrzasków? Co kolega ma na myśli z przegięciem ramienia? W/w oś to mechanizm składania lusterka? Edytowane 19 Lutego 2019 przez awierone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Przegięcie-odchylenie przód-tył od pozycji ustalonej. Demontując całe lusterko od samochodu zrobisz to znacznie szybciej. Bez demontowania jest to niewygodne, ale dla chcącego .... Zatrzaski główne kolorowej obudowy (3-4) widzisz po wyjęciu lustra. Na obrzeżu są jeszcze małe i delikatne. Dodam tylko. że jeśli jest problem z wychaczeniem lustra należy je rozruszać na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki. Generalnie mam auto srebrne i lusterka też w ten kolor. Kupuję dziś całe lusterka ale czarne metalic ...założę i jak będzie pasowało to może tak zostawię..Kiedyś do beżowego Leona też miałem psiknięte lusterka w kolor czarny ( felgi i szyby też były ciemne ) więc pasowało bardzo ładnie. Tym bardziej że nieraz spotykam SIII z czarnymi lusterkami lub srebrnymi, a buda w innym kolorze...pewnie jakaś fajniejsza wersja :)Pozdr. Edit: Wszystko złożone, podłączone, wygląda ok.... Ale nie działa:/ instalacja fabryczna jest, panel jest, sterownik szyb w drzwiach odpowiedni, lusterka odpowiednio pionowe. Może byc że funkcjęskładania aktywuje się clipem? Edytowane 19 Lutego 2019 przez awierone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi