Gość gophfer Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) @turfel Jak się sprawuje ten stworzeń TRW, ile na nim już przejechales? Sprawdzałem jeszcze raz dokładniej tuleje i wydaja sięok, więc raczej skłaniam się do wymiany samego sworznia. Mam na miejscu TRW 71zl i gdzieś czytałem że dobry jest Lemforder mam za 87 różnica w cenie w sumie żadna. W tych nowych oryginalnych wahaczach z tego co widziałem jest chyba sworzeń TRW. Edytowane 28 Marca 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Tak, ja miałem końcówkę i sworzeń TRW. Od wymiany zrobiłem może z 500km z tego względu, że jeżdżę mało. Ale oryginał bardzo szybko się poddał, bo mam 90kkm przebiegu Jak masz niedużą różnice w cenie to bierz Lemfordera. W drugim aucie wymieniałem sworzeń fabryczny LMI przy przebiegu 230kkm. Ale też od wymiany na razie zrobiłem z 20kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Dnia 27.03.2019 o 08:58, turfel napisał: wybijasz sworzeń ze zwrotnicy, potem szlifierką odcinasz śruby od dołu wahacza i zakładasz nowy. tak się zastanawiam jeszcze jaki patent jest lepszy odcinanie szlifierka gdzie pewnie nie da się odciąć nie "szlifnąć" wahacza, przez to zetrze sie trochę farba i będzie narażona na korozje, czy lepiej rozwiercać, choć tez czytałem że przy rozwiercaniu należy uważać żeby nie rozwiercić też otworów bo wtedy śruby będą za luźne, ale chyba większość z tego co mi się wydaje ucina nity... Edytowane 28 Marca 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Spokojnie tnij szlifierką, ciężkie dojście i zbyt grube nity na rozwiercanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) w ramach ciekawostki zamówiłem dzisiaj sworzeń TRW JBJ810 za 68zl i Lemforder 3501801 za 87zl i jakie było moje zdziwienie jak w opakowaniu Lemfordera był ten sam sworzeń TRW @turfel Dawałeś jakieś dodatkowe nakrętki kontrujące? Posmarować gwinty jakimś klejem albo smarem miedzianym czy na sucho? Edytowane 29 Marca 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turfel Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 To czyli dobrze, że nie przepłaciłem w tym wypadku za lemfordera :D Wszystko to co było w zestawie starczy, tylko za mocno nie dokręcaj. Bo ja dokręciłem i chyba podczas jazdy pękła śruba. Bo na ustawieniu geometrii juz jednej nie było :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Sworzeń wymieniony, był duży problem po odcięciu nitów z ich wybiciem ale się udało,jeszcze stukają łączniki ale dopiero po weekendzie będę miał, ale ta wymiana to już pikuś. Dzięki za pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Panowie wymieniał może ktoś tulejkę maglownicy z prawej strony w Megane iii?.Czy to jest taka sama jak megi II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Czytam o lacznikach jakie wygrać i jakoś wszyscy każde krytykują, wziąłbym oryginały mam za 70zl w Krk ale oryginały są bez nakrętek a pasowałoby dać nowe Edytowane 30 Marca 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) Popatrz na to https://allegro.pl/oferta/16-160600008-hd-lacznik-stab-renault-p-megane-7935595613?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare, https://allegro.pl/oferta/lacznik-stabilizatora-lemforder-renault-7896060499?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare albo trw https://allegro.pl/oferta/2x-trw-lacznik-stabilizatora-p-renault-scenic-iii-7790748133?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Lemforder chyba mają najlepsze opinie Edytowane 30 Marca 2019 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Zastanawiam się nad Febi Sasic Swag A może jedank Monroe https://motostacja.com/p/MONROE-L25617/ Bo tylko te wyglądają jak oryginały i sa aluminiowe, jakbym umiał znakezc nakrętki do oryginalnych Renault to bym je wziął za 70zl/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Masz cały obszerny temat o łącznikach do MIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) 20 minut temu, pbet napisał: @pbet Widziałem gdzieś twój wątek ale teraz na tel nie mogę znaleźć, na jakie wymieniles, jak się sprawują? Edytowane 30 Marca 2019 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Chciałem Meyle HD ale majster odradził i polecił Febi. Zaufałem i jest ok, a przejechały jakieś 10kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 42 minuty temu, gophfer napisał: @pbet Widziałem gdzieś twój wątek ale teraz na tel nie mogę znaleźć, na jakie wymieniles, jak się sprawują? Właśnie nie pamiętam było febi lub sasic ale to będzie lipa bo coś gdzieś puka myślę że to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi