nyerik Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Witam, Czy ktoś wymieniał osuszacz klimatyzacji w Megane II? Czy poprawiło to wydajność klimatyzacji? Ja mam zamiar wymienić go bo po wymianie chłodnicy klimy chłodzi ona słabiej niż kiedyś (chociaż chłodzi na poziomie powiedzmy w miarę zadowalającym), prawdopodobnie przez rozszczelnienie osuszacz się zużył. Wg informacji serwisowej trzeba przedni pas zdemontować. Edytowane 31 Marca 2019 przez nyerik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astma Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Ja wymieniałem chłodnice i osuszacz, plus wszystkie nowe uszczelki i olej w sprężarce. Wydajność klimy wzrosła dość mocno ale dalej nie jestem w 100% zadowolony. Nie wiem ile czynnika dali na pusty układ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Dnia 31.03.2019 o 12:41, nyerik napisał: Wg informacji serwisowej trzeba przedni pas zdemontować. Tylko przedni zderzak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyerik Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 8 godzin temu, mireczek01 napisał: Tylko przedni zderzak. Dlaczego piszą, że przedni pas też? Da się bez tego? 10 godzin temu, Astma napisał: Ja wymieniałem chłodnice i osuszacz, plus wszystkie nowe uszczelki i olej w sprężarce. Wydajność klimy wzrosła dość mocno ale dalej nie jestem w 100% zadowolony. Nie wiem ile czynnika dali na pusty układ. Zastanawiam się czy wszystko zrobiono jak trzeba? Czy ilości oleju i czynnika są odpowiednie- takie jak w instrukcji (lub zamienniki jeśli tamte niedostępne). Mi wymienili skraplacz klimy, ale bez osuszacza. Byłem na długiej wycieczce meganką w Skandynawii, aż sporo na północ od koła polarnego i w tym roku w lato były tam ogromne upały, 35 stopni najczęściej. Klima chłodziła tak, że temperatura była utrzymana i nawet zadawalająco, ale to nie było to co wcześniej. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez nyerik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi