gainer016 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Witam chciałbym się podzielić pewną modyfikacją a mianowicie zrealizowałem podświetlenie Led pod lusterkami efekt bardzo fajny jak na zdjeciach. Światło bardzo delikatne... Zastanawiam się ewentualnie nad mocniejszym wtedy oświetla przestrzeń obok drzwi w tej chwili bardziej ewfekt dekoracyjny. Piszcie co myślicie pozdrawiam Foto efektu Foto 2 efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 A świeci zawsze czy tylko jak auto nie jest odpalone? Bo jeśli zawsze to wg mnie lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 @pbet pewnie świecą razem z oświetleniem wnętrza. Mam tak w Octavii, super sprawa. Ale świecą mi mocno. Normalnie na ziemie. Bo tak jak u kolegi to nie wiem po co one są ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gainer016 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Świecą tak jak oświetlenie wnetrza. Jak jest ciemno to rzeczywiście jest jakieś oświetlenie. Ale nic nie stoi na przeszkodzie dać moduł led 1W teraz jest 0.3W. I wtedy bedzie mocno oświetlać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Jak tak to spoko, jeśli się podoba. Nie myślałeś żeby zamiast w lusterku dać lampki pod drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Z doświadczenia. W megane mam w drzwiach w octavii w lusterkach. Te w lusterkach są lepsze jak podchodzisz do samochodu oświetlają Ew kałuże itp. Za to te w megane są lepsze przy wysiadaniu widać w co masz wsadzić nogę. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gainer016 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Tak dokładnie jest. W każdym razie będę wkładał mocniejsze Ledy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiuu Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Miałem w Golfie 5, fajna sprawa, dla mnie zupełnie obojętna, ale szacun za realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Też uważam że bardziej funkcjonalne są lampki w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gainer016 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Można zrealizować i to i w drzwiach nie ma problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 czy mógłbym prosić o jakiś mały instruktaż jak wykonać operację zamontowania oświetlenia w lusterkach oraz ustawienia jednoczesnego podświetlenia w drzwiach oraz lusterkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Dnia 15.04.2019 o 20:41, gainer016 napisał: Można zrealizować i to i w drzwiach nie ma problemu... Jak będziesz miał zamiar montować w drzwiach rozważ lampkę od spodu boczka. Efekt oświetlania podłoża będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gainer016 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 INSTRUKCJA Uzyłem do podświetlenia modułu led https://sts-sklep.pl/product-pol-1550-Modul-LED-Pico-0-36W-34lm-IP67-Bialy-Zimny.html Nalezy wywiercić otwor po demontażu szkiełka w lusterku. Wiertło 9mm pasuje idealnie. Moduł można dodatkowo podkleić chociaż na wcisk pasuje idealnie. Nastepnie przeciągnąć przewody przez wnetrze lusterka do wnetrza pojazdu tak jak oryginalna wiazka(wymaga to demontażu lusterka i jego plastikowej zewnetrznej osłony). Pozniej trzeba przez boczek dzwi przeciągnąć przewody na dół do lampki(mi udało się to nawet bez demontażu boczka) i ostatnie nalezy podlaczyć sie do przewodów zasilajacych lapmki w dzwiach.. Szybkozlaczki badz lutowanie lub na konektorach. I to na tyle... Całość trwa do 3h spokojnej pracy. Jeśli ktoś by potrzebował w Nowym Sączu mogę to zrealizować. Montowałem rownież na takich ledach https://poltech.pasaz24.pl/product/Zarowka-LED-oczko-12V-1W-23mm-z-gwintem-czarna-1419692 EFEKT W CIEMNOŚCI ŚWIETNY POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi