Dajducz Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem że nie świeci mi jedno światełko od podświetlania rejestracji w Megane III Copue 2009r. Zamówiłem więc zamiennikowe 2 lampki led podpinam i nic... Podpiąłem też starą dobrą lampkę i też nic. Już zacząłem się zastanawiać kiedy się załącza podświetlanie rejestracji, dodam że Megane posiada czujnik zmierzchu który dobrze działa ze światłami. Próbowałem na zgaszonym silniku w pozycji auto/manualnej, potem zapaliłem samochód, ta sama procedura i to samo. Próbowałem też wieczorem w ten sam sposób i nic. Sprawdziłem bezpiecznik F1(10A) w module UPC koło akumulatora i jest spoko, nawet go wymieniłem na nowy. Czy jest jeszcze inny bezpiecznik po drodze? Kiedy w ogóle się powinno się załączyć podświetlenie? Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Jest jeden bezpiecznik dla obu lampek. Podświetlenie tablicy załącza się zawsze z pozycyjnymi niezależnie czy silnik jest uruchomiony czy nie. W bagażniku pod wykładziną boczka po lewej stronie jest wtyczka czteropinowa od podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dajducz Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Sprawa rozwiązana, okazało się że problem był w nowych lampkach. Piny się krzywiły podczas zakładania wtyczki, jak je poprawiłem wszystko było spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi