Tommi3737 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam Jak w temacie kilka dni temu pojawily sie stuki w silniku ktore wzrastaja wraz z obrotami. Dochodzą one jakby od strony rozrządu (rozrzad wymieniany 10tys km temu) Auto jeździ normalnie ale stuki są coraz głośniejsze kazdego dnia i teraz juz boje sie jeździc bo stuka dosc glosno. Co to moze byc? przebieg 220tys km 2.0 bez turbo Gaz Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Tommi3737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Jeszcze nie spotkałem się z obróconą panewką w tym silniku, a biorąc pod uwagę fakt, że niedawno wymieniłeś rozrząd, to może on przeskoczył i zawór klepie o tłok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 tylko zastanawia mnie to ze on na poczatku klepał cichutko i przez kilka dni ten dzwiek sie zwiekszal. Wiec jest on coraz glosniejszy w miare jak jeźdze kazdego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Ja bym zdjął pasek akcesoriów, sprawdził też koło pasowe wału korbowego. Jeżeli to nie osprzęt to trzeba zajrzeć do rozrządu. Jeżeli tam też jest wszystko w porządku, to chyba pozostaje zajrzeć do silnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 troszki jak panewka po obrocie ;S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Dzisiaj odpaliłem meganke i na zimno jest cisza. Żadnych stuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Często jest tak, że koło pasowe działa prawidłowo"na zimno" a dopiero po rozgrzaniu zaczyna wariować. Sprawdź czy załączenie klimatyzacji ma jakiś wpływ na dźwięk. Ogólnie rzecz biorąc to ja bym tego nie olewał, bo może się skończyć źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi