kanar666 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja właśnie chciałem kupić Boscha bo właśnie Valeo okazały się beznadziejne bo strasznie szurają po szybie No ale teraz to już całkowicie jestem w kropce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Też nie mam najlepszego zdania o wycieraczkach BOSCH ECO strasznie szorują dopiero gdy jest duża ilość wody na szybie wtedy jest okej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 To samo właśnie jest z Valeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Są jeszcze droższe wersje wycieraczek BOSCH moja siostra akurat ma Aerotwin i u niej bosko ściąga do Meganek to będzie model Aerotwin AR 551 S. Tylko koszt takich wycieraczek to ok 180zł więc to lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Ja odkryłem, że do naszych meganek, żeby nie skakały itd. należy kupować zwykłe wycieraczki, bez spoilerów i nie płaskie, tylko normalne. Miałem Valeo ze spoilerem - szurały, Bosch ze spoilerem - tragedia, Valeo bez spoilera - pięknie chodziły, mam Motgumy (na nie szczęście ze spoilerem) - i delikatnie podskakują, następne kupie valeo bez spoilera, albo jakieś tanie z Carrefoura (bez spoilera oczywiście) Edytowane 15 Stycznia 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Do Megany "Trzeciej" można założyć tylko płaskie wycieraczki , nie ma do tego typu zamocowania wycieraczek starego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 No i ja właśnie mam ze spojlerem z Valeo model bodajże Compact Evolution. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 kup bez spojlera, jak napisałem wcześniej, będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja właśnie mam zwykłe Valeo i na co dzień są w porządku - ciche i dobrze zbierają, ale na autostradzie musiałem mocno zwalniać żeby zmyć szybę - prawa wycieraczka podlatywała i prawie nic nie zbierała. Stąd teraz na 100% kupię ze spojlerem (pewnie Motgumy skoro dużo osób poleca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja mam motguma kierowcy ze spojlerem i skacze, pasażer bez spojlera - zbiera elegancko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja dziś kupiłem zwykłe firmy Alca w Tescoś i jak zwykle są dobre bez spojlera cena za wycieraczkę 56cm ok 12zł są też tej firmy płaskie ale jeszcze nie testowałem w cenie 23zł. jedyna wada nie maja wycieraczki na tył do kombi 35cm zostaje ASO albo Alldrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 sebcio76: Wystarczy kupić dowolną na miarę i wymienić samą gumkę. :) Może być też dłuższa ale trzeba wtedy docinać. Troszkę zabawy i po kłopocie. Po co przepłacać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Może być też dłuższa ale trzeba wtedy docinać. Tak też zrobiłem drogi (nie mylić z kosztowny) kolego, blaszki dociąłem kombinerkami gumkę nożem do tapet i śmiga jak ta lala. Przecie ja z Poznania a my są oszczędni nas wygonili za skąpstwo i przesadne oszczędzanie ze Szkocji więc nie ma mowy o przepłacaniu. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Odgrzewam kotleta :) Ja ze swojej strony polecam wycieraczki bezprzegubowe firmy Brico (podobno polskiej). Zdzieram już drugi komplet w Lagunie, poprzednie wytrzymały rok i może by jeszcze trochę posłużyły, ale mam taką manię, że szybę muszę mieć dokładnie wytartą. Jedna sztuka kosztuje 20zł, także stosunek cena/jakość jak dla mnie rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Po 3 miesiącach używania Motguma do Scenika IIphII mam pewne wątpliwości. O ile zbierają całkiem dobrze to przynajmniej na mocowaniu lewej (dokładnie na samej ośce zaczepu pióra) jest zbyt duży luz i nie mam jak na razie pomysłu jak do tego się zabrać. Efektem jest "pływanie" pióra w trakcie pracy czyli niezły łomot jak wycieraczki chodzą non stop. W Fieście siostry za to działają bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi