safetycar Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Cześć ! Miałem plastikową miarkę oleju, ale ją oczywiście złamałem. Kupiłem zamiennik wg nr części 8200496323. Jest ona zrobiona z linki stalowej z okrągła końcówką. Ale cały czas pokazuje mi stan MAX, a mam wlane ok. 4,3-4,4 l oleju. I tu mam pytanie. Czy taka miarka może zostać czy szukać tej z tworzywa z płaską końcówka? Bo sam nie wiem czy ta mi dobrze wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Chcesz mieć 100% pewności i dopasowania? Idź do ASO i tam kup bagnet dopasowany do Twojego samochodu. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrt52 Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Dnia 16.06.2019 o 10:15, safetycar napisał: Cześć ! Miałem plastikową miarkę oleju, ale ją oczywiście złamałem. Kupiłem zamiennik wg nr części 8200496323. Jest ona zrobiona z linki stalowej z okrągła końcówką. Ale cały czas pokazuje mi stan MAX, a mam wlane ok. 4,3-4,4 l oleju. I tu mam pytanie. Czy taka miarka może zostać czy szukać tej z tworzywa z płaską końcówka? Bo sam nie wiem czy ta mi dobrze wskazuje. Cześć, ten bagnet dość często się łamie, jesteś pewny numeru części który podałeś? Z tego co wiem Renault wymieniło ten numer na 7701069551, kupiłem go jako oryginał Renault na specjalne zamówienie w https://motostacja.com/ za około 120 zł, ale sprawdź proszę w katalogu po numerze VIN, czy numer który podałeś jest właściwy - tylko w tedy będziesz miał 100% pewności co do wskazań bagnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safetycar Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Dnia 29.06.2019 o 22:04, Piotrt52 napisał: Cześć, ten bagnet dość często się łamie, jesteś pewny numeru części który podałeś? Z tego co wiem Renault wymieniło ten numer na 7701069551, kupiłem go jako oryginał Renault na specjalne zamówienie w https://motostacja.com/ za około 120 zł, ale sprawdź proszę w katalogu po numerze VIN, czy numer który podałeś jest właściwy - tylko w tedy będziesz miał 100% pewności co do wskazań bagnetu. Hej. Wg numeru części, który miałem na złamanym bagnecie okazało się, że była to miarka z silnika diesla. Po numerze VIN pokazało miarkę o innym numerze do silnika benzynowego. Jest krótsza o ok 1- 1,5 cm. Kupiłem ją sklepie z częściami do aut francuskich. Zamiennik na stalowej lince za 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi