stryjek998 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Mała rzecz a cieszy , 30 minut pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Witam. A jak montowane, na wkręty czy na spinki? Fajne, gdzie zakupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Ja mam na wkręty. Wyglądają na oryginalne więc pewnie kupione w ASO albo RRG (tak obstawiam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Dokładnie jak pisze kolega pbet i kupione w ASO Renault w Elblągu i montowane tak jak na załączonej instrukcji . Spinki i kołki fabryczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Gdyby ktoś był zainteresowany to został mi komplet z poprzedniego auta. Jedna strona jest lekko pęknięta od dołu. Oddam za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 @stryjek998 od strony praktycznej... masz teraz zauważalnie czystsze drzwi/ próg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Progi i tak się budzą choć bez tragedii. Normalnie. Ewidentny plus jest taki, że kamienie spod kół nie obijają lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Będziesz musiał uważać przy zjeżdżaniu z krawężników.Ja w mojej MIII zahaczyłem cofając przednim chlapaczem o krawężnik i wyrwało cały wewnętrzny wkład nadkola.Było to kilka lat temu.Od tego czasu chlapaczy nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 10 minut temu, KrzysztofNE napisał: Będziesz musiał uważać przy zjeżdżaniu z krawężników Prawda. Trzeba uważać ale to nie jest trudne bo w MIII my np. w ogóle nie wjeżdżamy na krawężniki bo przód jest niski (hokej) i haczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Też jestem tego zdania co kolega pbet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Nie musicie mi tłumaczyć, że przód w MIII jest niski,bo sam 5 lat jeździłem MIII ph.2 Grandtour Dynamique i to nią zaliczyłem incydent z chlapaczami .Gwoli ścisłości: chlapacz urwałem na na jakimś prymitywnym parkingu z koleinami . Chlapacze może i są przydatne, bo przednie drzwi i próg bardzo się brudziły, no i lakier w mojej MIII (brązowa) był bardzo słaby, ale nigdy ich już ponownie nie założyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 (edytowane) Założyli mi w salonie te plastikowe oryginalne chlapacze. I to jest tragedia. Są twarde i przy zjeżdżaniu z krawężnika jest ogromne ryzyko że uderzając nimi o krawężnik zostanie wgnieciony próg. Ja kupiłem na allegro gumowe miękkie chlapacze i są moim zdaniem o niebo lepszym rozwiązaniem. Na lakier naklejona folia bezbarwna a chlapacz przykręcony dwoma wkrętami do nadkola a od dołu klipsem. Boki na dwustronną taśmę klejącą. Zero problemów. Są miękkie. Zimą próg nie jest oblepiony brudnym śniegiem pełnym soli . Edytowane 3 Lipca 2019 przez Juras386 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 3 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Jak we Fiacie 125p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarasnet Opublikowano 22 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 W dniu 3.07.2019 o 20:04, Juras386 napisał(a): Ja kupiłem na allegro gumowe miękkie chlapacze Witam i przepraszam za odgrzanie starego kotleta. Właśnie chcę kupić jakieś chlapacze na przód do Grandtour 3. Fabryczne o numerze 7711425264 nie dość że drogie to słabo dostępne. Kupił bym jak twoje tylko które to konkretnie? Albo niech ktoś poleci niefabryczne jakieś. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi