kaag Opublikowano 28 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Panowie potrzebuję porady odnośnie cewek w Megane III ph III. Posiadam od 6 lat Megane II FL 1.4 16V LPG, w tym modelu oryginalne cewki Sagem'a były mocno zawodne. Zaraz po zakupie (w 2013) byłem zmuszony je wymienić, bo jedna lub dwie oryginalne padły. Kupiłem nowe 4szt BERU i działają bez zastrzeżeń do dziś (zrobiłem około 48000). Od miesiąca posiadam również MIII phIII 1.6 16V (jeszcze bez LPG) i ciekaw jestem jak w tym przypadku wygląda żywotność cewek. Auto jest z 2015 przebieg 46000 i cewki oryginalne. Zastanawiam się które zostawić w MIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1609 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 miałem orginalne firmy eldor turcja wymieniłem na beru żeby się nie zdziwić pewnego dnia eldory w zapasie leżą w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Trwałość cewek ze wzrostem temperatury maleje. Dla gazu warunki pracy są gorsze. Wymiana cewki Beru wynika tylko z pierwotnego uszkodzenia świecy, ale i tak na przeciążenia są najlepsze. Po nich nieco gorsze są Bosch, a Sagem zamyka całą listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyna222 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Witam!! Cewki Beru tylko które ZS552 czy ZS052? jedne 60zl drugie 120zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Lucas po 55. Dają radę nawet przy przerwie 1,2 mm (świece Denso IK20TT). Wtedy to auto ma kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi