Katharsis Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Witam. Kupiłem Megane 3 1.2 Tce 115km. Przyjechalem nia do domu 40 kilometrów bez problemu. Nazajutrz odpalam auto jade do miasta obok stanalem na swiatlach i auto zgaslo i odpalilo sie samo. Na kolejnych swiatlach tak samo. Jak sie zagrzalo bylo ok ale widzialem ze obroty na luzie troche chodzą. Jakies pomysly ? REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Po prostu start stop działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katharsis Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W sensie samo ma gasnac? REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 41 minut temu, Katharsis napisał: Jakies pomysly ? Zapoznać się z instrukcją obsługi auta. Tak, dostępna jest w sieci. Samo gaśnie, samo odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 39 minut temu, Sarna1 napisał: Po prostu start stop działa jak należy Na zimnym silniku start-stop nie powinien działać. Po rozgrzaniu owszem. Katharis sprawdź czy w ogóle masz ten system, obok regulacji wysokości świateł powinieneś mieć klawisz z literką A w kółku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katharsis Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Mam. A można to wyłączyć? Mi sie to wlasnie działo na zimnym silniku. Sprawdze jeszcze dzis na spokojnie. Z tego co wiem auto powinno sie wylaczyc jak jest na luzie bez sprzęgła. Nie mniej jednak obroty troche chodzą. Cewki? REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Bez problemu można to wyłączyć. DDT4all + ELM327. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Katharsis napisał: Kupiłem Megane 3/1.2 Tce 115 KM. Przyjechalem nia do domu 40 kilometrów bez problemu. 2 godziny temu, Katharsis napisał: Nie mniej jednak obroty troche chodzą. Cewki? 1/ Warto wymienić świece na zalecane, 2/ Cewki muszą być suche i czyste, 3/ Wymienić filtr powietrza, 4/ Przeczyścić przepustnice i wymienić oringi, 5/ Przeczyścić map sensor i zapewnić mu szczelność montażu, 6/ Wymienić ; a/ filtr oleju na markowy; mann, knecht, purflux oraz, b/ olej na markowy np; Valvoline Syn Power 5W40, 7/ Zainteresuj się ewentualną wymianą łańcucha rozrządu ( hałas z okolic rozrządu ) ; a/ Warto go sprawdzić w momencie zauważenia ; - głośnej pracy silnika (diesel), - błędów wypadania zapłonu, - średnio po przebiegu ok ; 150.000 km, b/ W odróżnieniu od paska rozrządu, który pęka bez wstępnych oznak, łańcuch daje słyszalne oznaki zużycia Łańcuch rozrządu w 1.2 Tce 131 ps 8/ Skontrolować pasek osprzętu + napinacz. Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katharsis Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Dzięki. Sprawdzę każdą z tych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi