djraaa Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Witam zauważyłem w mojej megance ślady zbierającego się oleju przy łączeniu się silnika na rowku Tutaj zdjęcie po wyczyszczeniu i po około 20 minutach widać pojawił się olej. Zostało to zauważone podczas wymiany oleju oraz filtrów. Sprzęgło nie pływa ani nic nie stracił na mocy oraz silnik pracuje równo. Ktoś coś ??? Na zdjęciu nie widać aż tak tego ale np po 2h potrafi sie nazbierać kropla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Jeżeli nie leci nigdzie z góry to albo puścił zimer od strony skrzyni albo silnika, gdzieś w skrzyni pewnie jest jakiś otwór rewizyjny sprzęgła. Odkręcić i kamerką endoskopową sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djraaa Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Mniej więcej tak jak zaznaczyłem. Niestety nie posiadam żadnej kamerki rewizyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 to zostaje mechanik, jak w silniku nie ubywa oleju tzn że z skrzyni cieknie... w skrzyni są niecałe 2L jak dobrze pamiętam (chyba 1.8L). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djraaa Opublikowano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 edit. jednak z silnika dopiero po 3 dniach mogłem to stwierdzić. Do mechanika udaje się niestety dopiero w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djraaa Opublikowano 29 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Koszt naprawy wyszedł 500zł + bez części poza ASO. Pozdrawiam. Dbajcie o swoje meganki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi