bbpro Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam, mam do wymiany tylne łożyska w scenic 1 ph 2 1,4 16v. Chciałbym wymienić komplet czyli łożyska razem z tarczami. Będę musiał jechać do mechanika czy jestem w stanie wymienić to pod blokiem? Będzie potrzebny jakiś ściągacz albo specjalny klucz? Mógłby mi ktoś napisać kolejność działań? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 W plikach jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbpro Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Nie bardzo rozumiem, czyli gdzie mam szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Wymienisz pod blokiem, tylko potrzebny będzie zestaw do wkręcenia tłoczków i duży klucz nasadowy do odkręcenia i dokręcenia nakrętki piasty ( 30 lub 32 ). Kolejność - zdejmujesz klocki i odkręcasz zacisk( 2 śruby). Póżniej odkręcasz piastę i tarcza wyjęta. Jeśli masz ABS to tarczopiasta musi mieć pierścień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi