tomgrandtour Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Turbina na pracy potrafi mieć 200.000 obrotów na minutę, więc natychmiastowe zatrzymywanie i gaszenie to dla niej samo zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Przecież nowoczesne turbiny w reno mają obieg wodny którego obiegiem zawiaduje pompka elektryczna. Nigdy nie wyłączałem start&stop i wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 26 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 1 godzinę temu, Sarna1 napisał: Przecież nowoczesne turbiny w reno mają obieg wodny którego obiegiem zawiaduje pompka elektryczna. Nigdy nie wyłączałem start&stop i wszystko działa jak należy Żadne 1.5 DCI nie ma żadnego obiegu wody, która chłodzi turbo. Owszem, podobno jest takie coś w silniku 1.4 TCE, i w RS, ale też i to nie zwalnia z obowiązku studzenia turbo po ostrej jeździe. A co do start-stopu akurat bardzo mnie to irytowało i dlatego to wyłączyłem, ale pewnie używanie tego systemu za jakiś czas wyjdzie choć nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi