elninioo1 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Mam problem nie świecą mi tylne lampy pozycyjne (mijania), przód jest ok (tj mijania i drogowe świeca) ale tył nie. Żarówki są ok. Inne światła święcą (stop, kierunkowskazy, przeciwmgielne, cofania). Sprawdzałem bezpieczniki i niby są ok. Nie działa mi również ściemnianie tablicy rozdzielczej. Problemy te zaistniały równocześnie. Wcześniej wszystko było ok. Może ma ktoś schemat instalacji oświetleniowej Megane II? Który bezpiecznik jest odpowiedzialny za te światła (któryś z skrzynki w komorze silnika czy w okolicy kolumny kierowniczej)? Proszę o pomoc. Dziękuję mała poprawka nie świecą wszystkie światła pozycyjne (postojowe) tj z przodu i z tylu (inne światła świecą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Bezpieczniki 7A(prawa strona ) i 7B (lewa) . Jeśli uszkodzony 7B to brak sterowania elektrycznego szyb. Może to również być złacze R2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elninioo1 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Cięcie Jak dostac sie do zlacza R2? dzieki za informacje Nie cytujemy całości posta odpowiadając bezpośrednio pod nim. Zapoznaj się z Regulaminem- lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Cipman z forum Romania ściągał kiedyś całą wykładzinę ( po demontażu fotela itd) to co zaprezentował w załaczeniu ponizej (3 - rejon złącza R2 ; 2- schowek kierowcy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro20 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam! mam ten sam proble. Czy może mi ktos pomoc? Zrobiłem wszytsko jak pisał Grzechub, ale nadal nie dział. tylko nie wiem co mam zrobic z tym złączem R2? czy wystarczy tylko przczyścić czy trzeba wymienic? dzieki za wszelki info! pozdrawiam Zanim coś wyślesz, polecam przeczytanie tego jeszcze raz i poprawienie. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ale jakie wyniki ?. Bezpieczniki OK ?, napięcie za bezpiecznikiem OK ? Poniżej schemacik modułu kontroli na którym wszystko powinno być widać. 0164.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro20 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 dziękuje za schemacik. własnie wróciłem z garażu. bezpieczniki są ok. za bezpiecznikami brak napięcia. jak podlączyłem plus do bezpieczników (7a i 7b) bezpośrednio z akumulatora światła zaświeciły! :) czy masz może jakiś pomysł co sie dzieje? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 alvaro20, Na schemacie masz 1337, znajduje się w komorze silnika. Zobacz czy nie są uszkodzone styki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro20 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Witam. Dziękje,że szybką odpowiedz :) , a nie orientujesz sie gdzie jest dokładnie pod maska punkt 1337? pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 To nie jest punkt ! . To jest cały moduł jak na rysunku z 02-08-2008 wyżej :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqq Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam chcialbym podlaczyc sie pod temat. Mam ten sam problem. Z tym ze moduly i kostka r2 zostaly sprawdzone. Czy ktos by mogl podac co mozna jeszcze sprawdzic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Małe pytanko odnośnie lewej przedniej postojówki - jak to jest właściwie podłączone? (może ma ktoś jakiś schemacik). Żarówka jest ok, bezpiecznik pod maską w porządku, ale przestała świecić. Wiem, że w brązowym złączu PPH2 pin 6 to plus, tak samo w czarnym PPA 1 pin to również plus lewej postojówki, da radę jakoś sprawdzić co jest nie tak?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Jeszcze masz jedno złącze w samej oprawie reflektora. Tam może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Sprawdzę jak zdejmę zderzak bo i tak szykuje się kilka prac w tym miejscu. A nie da rady jakoś ręcznie zapodać plus z akumulatora na którąś kostkę PPH2 lub PPA aby wykluczyć ewentualnie czy problem nie leży w UPC? Edytowane 9 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 jakoś ręcznie zapodać plus z akumulatora Tutaj podłącz akumulator i powinna postojówka świecić: czarnym PPA 1 pin to również plus lewej postojówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi