Meca Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Ravenol VST 5W40. Czy ktoś z Was używa takiego oleju? Ponoć jest to obecnie jeden z najlepszych olejów jaki można zastosować w tym silniku. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Meca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Meca napisał: Ponoć jest to obecnie jeden z najlepszych olejów jaki można zastosować w tym silniku. Silnik 1,6 SCe / H4M ( HR16DE Nissan ) to bliźniacza konstrukcja ; 1.4TCe / H4JT ; 2.0 / M4R, - oparty na łańcuchu, - bez hydraulicznej regulacji luzów zaworowych, - wtrysk pośredni, - stosowany w Nissanach, Mitsubishi, Daciach, 2 godziny temu, Meca napisał: Ravenol VST 5W40. RAVENOL, Neste, Amsoil , Millers, Valvoline - to czołówka firm olejowych. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandiego82 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) 14 godzin temu, Meca napisał: Ravenol VST 5W40. Czy ktoś z Was używa takiego oleju? Ponoć jest to obecnie jeden z najlepszych olejów jaki można zastosować w tym silniku. Jeden z najlepszych i małe szanse wręcz bliskie 0, że podrabiany, każda butelka zawiera kod na etykiecie, który sprawdzisz na stronie producenta po zakupie. Wersja DXg jest do bardziej nowoczesnych silników gdzie występuje LSPI, ten VST śmiało możesz lać, są to oleje przede wszystkim zapobieganiu nagarą i czyszczą silnik Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Dandiego82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Ja mam w 1.2tce RAVENOL CLEANSYNTO SSL USVO 0W40, wcześniej RAVENOL HST, a wcześniej olej fabryczny i nie widzę różnicy, ale mam 46kkm, jeżdżone różnie i żadnych ubytków oleju. Ale żadnej bardziej aksamitnej pracy silnika nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandiego82 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) 7 godzin temu, lol19pl napisał: Ja mam w 1.2tce RAVENOL CLEANSYNTO SSL USVO 0W40, wcześniej RAVENOL HST, a wcześniej olej fabryczny i nie widzę różnicy, ale mam 46kkm, jeżdżone różnie i żadnych ubytków oleju. Ale żadnej bardziej aksamitnej pracy silnika nie słychać. No właśnie 46kkm i jak chcesz spać spokojnie to lepiej używać olej z górnej półki czy Ravenol czy chociażby te o których kolega wyżej wspomniał. Powiem jeszcze tyle odnośnie wspomnianego oleju na innym forum gdzie więcej czasu przebywam to kilka osób w tym ja zauważyło różnicę przynajmniej w wyciszeniu rozrządu (łańcucha) ja ma przebieg 141kkm w 4,5roku Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Dandiego82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi