Astreuz Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Ostatnimi czasy mechanik wymieniał u mnie uszczelkę pod pokrywą zaworów. Po wymianie zaczęło wyrzucać błąd ,,Skontroluj układ wydechowy" na pomarańczowo. Renault Megane 1.6 110KM. Oczywiście bez gazu. Jego laptop podpięty pod samochód gdy chciał zdiagnozować błąd wykrył ,,błąd nieznany". Skasowany błąd po paru przejechanych km wraca. Silnik pracuje równo. Co to może być? Edytowane 4 Lutego 2020 przez Astreuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 18 godzin temu, Astreuz napisał: Ostatnimi czasy mechanik wymieniał u mnie uszczelkę pod pokrywą zaworów. Renault Megane 1.6 110 KM. Oczywiście bez gazu. Tam nie ma uszczelki a tylko silikon, Czy świece i cewki suche i czyste? 18 godzin temu, Astreuz napisał: Po wymianie zaczęło wyrzucać błąd ,,Skontroluj układ wydechowy" na pomarańczowo. Koniecznie podepnij pod clipa celem dokładnej analizy, bo powodów może być wiele, np; - wtryski, sondy, katalizator, cewki, świece, rozrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Clipa niestety nie mam, pytałem kumpli czy mają ale też nic. Świece i cewki...musiałbym sprawdzić jutro, ale gdy wymieniał to, to stwierdził że fakt- czyścił to miejsce, ale potem wszystko schło, bo na początku myślał że poszła uszczelka pod głowicą ale jednak to ten- jak się teraz dowiaduję- silikon puścił. No ale jeśli już samochód jeździ z tydzień (prawie codziennie) to mimo wszystko powinno chyba wyschnąć to, co byłoby mokre. Edytowane 5 Lutego 2020 przez Astreuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Wyczyść lub wymień czujnik położenia wałka rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi