Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Reno zimą to jest to!

omega

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, jestem dumny z naszych Reno zimą. Przebywam teraz w Kościelisku, gdzie napadała niewyobrażalna ilość śniegu. Stoję rano przed kwaterą, obok BMW jakaś nowa sportowa coupeta kierowca się chwali, że napęd 4x4, 100 systemów itp. itd. nic, tak se słucham a że swoim już parę podobnych zim przejeździłem to znam możliwości, szczególnie na dobrych oponach zimowych. No odśnieżyliśmy pojazdy mówię, pan wyjeżdża pierwszy, bo mój wart 10tys to wolałbym nie stuknąć a stałem pozycję wyżej. Gość wsiadł i dupa, no to my do pchania, ale bydle ciężkie. W końcu zaczął z łopatą dokoła czyścic. Ja wsiadłem jak gdyby nigdy nic, lekko do przodu następnie szybko wsteczny bez żądnego problemu jak zawsze w podobnych sytuacjach. Wiecie, ze ta BMKA ma jakieś takie systemy, ze on jej w gaz (a to automat) a ona w ogole na tym kopnym śniegu nie przenosi napędu (nie kręciły się kola) W końcu ja pojechlem bo tam już było kupa do pchania i jakoś chyba wyjechał, bo teraz tego BMW nie ma.

To jak już cukrujemy na Renatkę to dodam od siebie , mroziki ostatnimi nocami powodują ,że rano wychodząc z nocnej zmiany o 6 słyszymy na parkingach skrobanie szyb.

Znajomy cytrynka ,psikacz na mroźną szybkę i czeka , aż mu nadmuch odparuje szybę w środku , ja zaś temperatura klimatronika na HI HI włączony przycisk szyby przód tył , 5 minut i podobny efekt co inni po skrobaniu czy psikaniu i oczekiwaniu na czysta szybę :) gorzałeczka w nawiewie robi swoje.

To jest BMW GT bo już śnieg opadł i można przeczytać, to jeszcze jedna przewaga renówek i ostrzeżenie, co by się nie zamieniać :) Ten samochód nie ma ramek przy oknach fakt, fajnie to wygląda, ale... tego samochodu nie można rano gdy mróz otworzyć, ten akurat ma webasto, tylko właściciel zapomniał zaprogramować i efekt taki, że trzeba chuchać i pocierać :) Te szyby na mrozie się nie opuszczają do otworzenia.