aszenty Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Witam. Mój problem polega na tym że iż przy włączonej klimatyzacji koło pasowe sprężarki klimatyzacji buja się na boki. Na zimnym silniku mniej, na rozgrzanym więcej. Po wyłączeniu klimy problem znika, koło obraca się prawidłowo, zero problemu. Dodam iż sprężarka pracuję cicho i nie ulatnia się z niej czynnik Proszę o podpowiedź w czym może być problem. W przyszłym tygodniu jestem umówiony z mechanikiem, związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy do tego czasu mogę użytkować auto ? Oczywiście na wyłączonej klimie. Z góry dziękuję za sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Łożysko koła pasowego do wymiany, oczywiście sprężarki klimatyzacji.A co do jazdy to lepiej zrób jak najszybciej ,a do naprawy jeźdź bez klimy. Edytowane 6 Lutego 2020 przez krzychu73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Witam. Problem rozwiązany. W mojej sprężarce klimatyzacji luz na kole pasowym był spowodowany tym iż był wytarty trzpień na którym jest osadzone łożysko. Skończyło się na wymianie sprężarki, używki w dobrym stanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi