tesyo Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Drodzy, Mój problem polega na tym, że miałem spadające u falujace o obroty na jalowym i czkawki przy zmianach biegów, postanowiłem przeczyscic przepustnice. Okazało się, że była konkretnie zasyfiona sadza więc ja dokładnie oczyscilem. Po czyszczeniu tak na dobra sprawę spadające obroty i czkawki zniknęły tylko obroty na jalowym na ciepłym silniku stoją na 1000, a dodatkowo po dodaniu gazu na postoju obroty się zawieszaja na 1400 i bardzo powoli spadają. Podczas jazdy na biegu nic dziwnego sie nie dzieje. Przejechane mam juz z 400km i nic sie nie zmienia. Różnica po czyszczeniu jest odczuwalna w reakcji na gaz itd Ale wyżej wymienionych objawów mechanicy nie potrafia zdiagnozwac "jeździć pewnie się samo uspokoi". Macie może jakieś wskazówki? Czy może uwalilem przepustnice podczas czyszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 (edytowane) Czy wymieniłeś oring przepustnicy po jej wyciągnięciu? Możliwe, że tam podbiera powietrze i nie chce obniżyć obrotów, a przesłona przepustnicy jest prawidłowo ustawiona . Drugim miejscem jest rura podciśnienia do elektrozaworu oparów paliwa od strony przepustnicy. Edytowane 2 Marca 2020 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesyo Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Oring nie wymieniłem, wyciągnąłem i był jeszcze elastyczny i w dobrym stanie. Przepustnica wydaje się być normalnie ustawiona czyli delikatne szczeliny przy ściankach. Rura do elektrozaworu gdzie się znajduje? To może jeszcze z tym spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 11 godzin temu, tesyo napisał: Oring nie wymieniłem, wyciągnąłem i był jeszcze elastyczny i w dobrym stanie. Przy każdym demontażu przepustnicy należy; - założyć nowy oring, - bo rodzi to tak jak obecnie, wątpliwości, 13 godzin temu, tesyo napisał: Po czyszczeniu tak na dobra sprawę spadające obroty i czkawki zniknęły, tylko obroty na jalowym na ciepłym silniku stoją na 1000, a dodatkowo po dodaniu gazu na postoju obroty się zawieszaja na 1400 i bardzo powoli spadają. Warto ; - przeczyścić map sensor oraz zadbać o szczelność jego montażu, - zadbać o odstęp elektrod świec ( gaz ) w wymiarze 0,7 mm lub wymienić na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesyo Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Problem rozwiązany. Adaptacja clipem pomogła. Teraz obroty sa ksiazkowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi