Hanshimmler Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Witam forumowiczów. Piszę swój pierwszy post ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na pytanie z tematu w internecie. Ostatnio wymontowywałem kolumny MacPhersona i wysuwając półoś od strony kierowcy, wyleciało 100-150 ml oleju. Wiem że odpowiednia ilość oleju w skrzyni jest bardzo ważna a auto ma 230 tys km nalotu, więc stwierdziłem że to dobra okazja do wymiany oleju w skrzyni. Jest filmik na yt, który pokazuje jak to zrobić w skrzynki o oznaczeniu TL4, ale nigdzie nie znalazłem jak zrobić to w skrzyni ND4, w którą wyposażone jest moje auto. Różnica jest znacząca, bo w tej skrzyni nie ma korka wlewowego tam gdzie w TL4 się znajduje czyli przy półosi od strony kierowcy. Tam wchodzi ok 1.9 l oleju i leje się do przelania przez korek wlewowy. Ktoś ma wiedzę jak zrobić to w skrzyni o oznaczeniu ND4? Gdzie jest korek wlewowy, jak się do niego najlepiej dostać i ile oleju wlać? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Wszystko na schematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Olej wymieniłem wlałam NFJ olej do skrzyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi