ArturMegane Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej Megance. Oryginalny zestaw rozrządu nie zawiera pompy wody. Wygląda to tak: I teraz moje pytanie. Czy wymieniać tylko to co zawiera oryginalny rozrząd Renault, czy lepiej dokupić pompę i ją też wymienić? Cena OE rozrządu: 267zł [130C13191R] Cena rozrządu HEPU z pompą wody: 380zł [PK08421] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Prędzej zastanawiałbym się czy wymienić rozrząd z kołem faz czy bez. Pompa wody to obowiazek bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Oryginalny zestaw Renault 130C13191R nie zawiera też zaślepek, więc tym, że nie ma pompy wody w zestawie, się nie sugeruj. Przy aucie pięcioletnim, przy niewielkim przebiegu powiedzmy 50 tyś km, kiedy rozrząd wymieniasz z upływu czasu, a nie przebiegu, można się jeszcze zastanawiać, ale przy większych przebiegach wymieniać, pompę wody oraz koło zmiennych faz. Edytowane 24 Marca 2020 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Ja wymieniałem wszystko - 5lat, 73tyś km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Wymieniaj pompę, nawet się nie zastanawiaj. Przy okazji nowy płyn zalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi