Zan821 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Witam, czy też zauważyliście żeby w waszych megankach po niezbyt wyżyłowanej jeździe tłumik po zgaszeniu silnika strzelał - nie chodzi tu o "strzał jak ze sportowego wydechu" tylko o typowe trzaski pojawiające się podczas chłodzenia rozgrzanego metalu. (kurcze ciężko mi to opisać). Auto mam od miesiąca i poznaję dopiero zachowania itd. Zdziwiły mnie takie dźwięki tym bardziej, że nie "katowałem" auta. Takie dźwięki pojawiają się zazwyczaj po ostrzejszej jeździe jak wydech jest mocno rozgrzany. Nie wiem może wydziwiam - to moja pierwsza turbo benzyna - ale wolę się poradzić. Auto ma najechane 17 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 To kat strzela - nie wiem jak w Megance (bo żona jeździ), ale np. w mojej byłej Lagunie GT też strzelał. Teraz w 300C nawet nie wiem, bo nigdy nie zwracałem na o uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Jak stygnie to wydaje takie dźwięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi