SzymB Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Siemka, czy można "w trakcie" tych 2 lat lub km zmienić olej po przebiegu ok. 15 - 16 tys. I wtedy skasować inspekcje czy trzeba czekać do przebiegu 30 tys lub 2 lata? Co ile wymieniacie olej z filtrami w Waszych MIII? Ja mam 1.4tce i tak czYtalem ze wystarczy po ok 2 latach lub 15-20tys. Co o tym myślicie? Jaki olej najlepiej? Elf 900SXR jest ok? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Dla oleju i jego filtra przebieg nie większy niż 15 tyś. km. Filtr powietrza i kabinowy w zależności po jakich drogach jeździsz. Filtr paliwa zmieniam po 45 tyś. km. na temat olejów jest trochę napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymB Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Ok, a co do inspekcji? Jeśli teraz mam przejechane 16tys i jeszcze 7 mies do wymiany z 2 lat to mogę zmienić i da się skasować inspekcje po wymianie i "wskoczy z powrotem" po wymianie 24 mies lub 30 tys km? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Da się. Za pomocą ELMa da się też zmniejszyć wyświetlane interwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karewer Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Dokladnie. Robię rocznie ok 10 tysięcy kilometrów i co te 10 tys zmieniam olej z filtrami. Ostatnio przy zmianie tarcz i klocków poprosiłem swoich mechaników o zmianę interwału z 30 tysięcy na 10 tysięcy. Wcześniej wymieniałem olej i kasowałem inspekcję. Leciało 30 tysięcy i w trakcie kasowałem ją i od nowa. Zaczęło ki to troszkę wadzić, dlatego zamieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymB Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Aha, a co to jest ELM? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Interfejs łączący UCH z programem do jego obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi