makintosz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam, Ostatnio zauważyłem, że od czasu do czasu samochód podnosi sobie obroty do ok. 950 obr/min. dzieje się to na rozgrzanym silniku, zjawisko trwa ok. kilku minut zaledwie, następnie wraca do normy (silnik 1.5 dCi 110 KM), czy to może być związane z doładowaniem akumulatora czy coś innego? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Proces wypalania dpf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Dnia 12.06.2020 o 08:41, Sarna1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Co 2 dzień? Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Jak nie skończy to będzie uruchamiał się do skutku. Jak zacznie wypalać to nie gaś silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Dnia 12.06.2020 o 11:46, Sarna1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Często może się wypalac? Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 U mnie w dieslu ale innej marki z DPFem co jakieś 700 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Dnia 16.06.2020 o 23:06, Sarna1 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Robisz w większości trasy czy miasto Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Trasy w 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Dnia 18.06.2020 o 15:45, Sarna1 napisał: Trasy Dziwna sytuacja, może auto doladowuje akumulator bo kończy żywota? Bo czasem objaw jest codziennie czasem co 2 dzień. Jeżdżę 80 km dziennie 25% miasto, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 2 godziny temu, makintosz napisał: Bo czasem objaw jest codziennie czasem co 2 dzień. Jeżdżę 80 km dziennie 25% miasto, 1/ W silniku w którym; - fap jest bezpośrednio za turbiną, - nie ma piątego wtryskiwacza, - przepustnica jest ; - na wydechu z niskociśnieniowym egr-em, - i na dolocie, 2/ Warunki pracy takiego fap-a pozwalają na ; - automatyczne, samoczynnie wypalanie sadzy, bez uruchamiania procedury wypalania znanego w silniku z 5 - tym wtryskiwaczem, - korzystniejsze warunki konstrukcyjne, umożliwiają uzyskanie wysokich temperatur spalin w fap-ie, 3/ Ilość wytwarzanej sadzy, podobnie jak z 5 -tym wtryskiwaczem ; a/ wzrasta znacznie przy ; - jazdach krótkich i po mieście, - dodawaniu gazu na postoju, - mocnym przyspieszaniu od niskich obrotów, b/ wzrasta nieznacznie przy ; - płynnej, przemyślanej jeździe w trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi