omega Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Witam, mam problemik ze śrubą regulacyjną wysokości świateł. W lewym reflektorze jest mocno wyrobiona. Ona jest na klucz trzpieniowy a w niej jeszcze głębiej jest "gwiazdka" Wyjąłem ten element, który składa się z plastikowego stożka (coś a'la śruba) i mocowania jej. To mocowanie z tym stożkiem zaczepia się na reflektorze. Na tym mocowaniu jest jakiś numer, ale nie mogę go odczytać. Czy ktoś z kolegów wie, czy to (numer tej części) idzie zamówić w ASO? Jeżeli nie, pozostanie regulacja "od tyłu" co wymaga wysunięcia reflektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbartosi Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Hej, mam dokładnie ten sam problem, czy ktoś miałby rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Obawiam się, że nie będzie na to rozwiązania. Natomiast da się z tym żyć. Do regulacji wysuwasz odrobinę reflektor i wtedy już bezpośrednio kręcisz śrubę regulacyjną. Wyczujesz ile zmienia pół obrotu i taką to metodą ustawisz reflektor. Trzeba się chwilę pobawić, ale przecież ustawiasz w zasadzie raz. @mbartosi, właśnie dziś kupiłem za 140zł z wysyłką tę: https://allegro.pl/oferta/lampa-reflektor-lewy-megane-iii-3-oryginal-10956983734?utm_source=notification&utm_medium=multipleMessage&utm_campaign=61556b38-f962-491d-b0de-cec8e4b7a690 bo jak robiłem przegląd techniczny to diagnosta marudził, że brak regulacji lewego reflektora. Dodatkowo potrzebuję jeszcze oprawkę żarówki świateł dziennych, bo moja już spalona. W tej lampie zarówno oprawka jak i regulator są w porządku. Teraz jeżdżę na LEDach dziennych, to się tak nie wypalają te gniazda. Rozważałem jeszcze tę: https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-2008-12-reflektor-lampa-lewa-h7-11083563573?utm_source=notification&utm_medium=multipleMessage&utm_campaign=61556b38-f962-491d-b0de-cec8e4b7a690 Tel do niego: 792- 205-139 to może Ci sprzeda samą regulację, albo wytargujesz dobrą cenę za całość. Ja już się z nie kontaktowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbartosi Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Dzięki, okazało się, że światła da się ustawić, ale po wysunięciu z szyny. Od tyłu jest śruba, jak pisałeś powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi