logic-3 Opublikowano 1 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Witam Czy koledzy może wiedzą, co się mogło stać, że w moim Megane III ph I nagle przestał pojawiać się taki charakterystyczny dźwięk przy zamykaniu drzwi i składaniu lusterek? Auto się zamyka, lusterka składają, kierunkowskazy migają, ale niestety dźwięku nie ma :( Kupiłem nawet drugą syrenkę (zamontowana w podszybiu po lewej stronie - patrząc od przodu), ale nadal nic. Niby to nic wielkiego, ale fajnie było z tym dźwiękiem, a nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Może coś się przeprogramowało w UCH. Włączysz tę funkcję za pomocą ELM 327 i programem ddt4all lub Ecu Tweaker (android). Należy wejść w swoje UCH i w zakładce SES configuration zmieniasz parametr CF_VSC_WAC Buzzer inhibited na avec buzer WAC. Zatwierdzasz przyciskiem Send. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logic-3 Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Dziękuję, postaram się to tam zajrzeć. Dodam tylko, że miałem zapchane odpływy i zalało mi środek. Ale to chyba raczej nie powinno mieć nic wspólnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi