snowday Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Witam, męczę się już od września zeszłego roku z taka sytuacja : Normalnie odpalam na benzynie ,a potem przeskakuje na LPG i jak go zgasze na lpg i po chwili chce odpalić to bez naciskania pedała gazu auto nie odpali, ale jak przed wyłączeniem silnika przejdę ręcznie na benzynę i przejadę powiedzmy 1-3 kilometry to potem auto odpali bez naciskania gazu . Jeżeli auto zgaszone na lpg będzie stało ok 5 -10 h to potem odpali bez dodania gazu .... Sprawdzane były mapy benzyny,lpg, wymieniona membrana ,czyszczone jakieś elementy przez gaziarza i problem cały czas został... Problem zaczął się od momentu jak padła pompa paliwa , wymieniłem ja na używana ,ale zaczęło się takie coś dziać wiec pomyślałem ze wina pompy ze używana , kupiłem nówkę i jednak nic nie pomogło. Może ktoś ma pomysł na tą dolegliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 1 godzinę temu, snowday napisał: Normalnie odpalam na benzynie, a potem przeskakuje na LPG i jak go zgasze na lpg - i po chwili chce odpalić- to bez naciskania pedała gazu auto nie odpali, - ale jak przed wyłączeniem silnika przejdę ręcznie na benzynę i przejadę powiedzmy 1-3 kilometry, to potem auto odpali bez naciskania gazu . Jeżeli auto zgaszone na lpg będzie stało ok 5 -10 h to potem odpali bez dodania gazu .... Ile km przejechałeś na instalacji LPG??? Jakiej marki masz wtryski?? 1 godzinę temu, snowday napisał: - Sprawdzane były mapy; benzyny, lpg, - wymieniona membrana, - czyszczone jakieś elementy przez gaziarza i problem cały czas został... Nic nie napisałeś o wtryskach gazowych, Wszystkie oznaki wskazują, że; - leje któryś wtrysk gazowy, - lub puszcza gaz więcej wtrysków gazowych, Warto zastanowić się nad zakupem nowego kompletu wtrysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 3 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Ile km przejechałeś na instalacji LPG??? Jakiej marki masz wtryski?? Nic nie napisałeś o wtryskach gazowych, Wszystkie oznaki wskazują, że; - leje któryś wtrysk gazowy, - lub puszcza gaz więcej wtrysków gazowych, Warto zastanowić się nad zakupem nowego kompletu wtrysków. Dzieki za odpowiedź. Przejechane ok 80- 90 tys km na instalacji gazowej . Wtryski oryginalne Lovato. Czy czyszczenie powinno pomoc czy tylko wymiana na nowe w tej konkretnej sytuacji ? Bo nic innego sie nie dzieje poza tym co opisalem. Jesli sam wymienie na te same wtryski tylko nowe to potrzebna jest jakas regulacja wtrysków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 9 godzin temu, snowday napisał: Czy czyszczenie powinno pomoc czy tylko wymiana na nowe w tej konkretnej sytuacji ? Wtryskiwacze, czyści się profesjonalnie na myjce ultradźwiękowej; - musisz rozeznać koszty, - po czyszczeniu z pewnością przez jakiś czas nie będzie gorzej, 9 godzin temu, snowday napisał: Bo nic innego sie nie dzieje poza tym co opisalem. Kiedy byłeś u gazownika i czy robił diagnostykę pracy silnika? 9 godzin temu, snowday napisał: Jesli sam wymienie na te same wtryski tylko nowe to potrzebna jest jakas regulacja wtrysków? Instalacja wymaga strojenia po afr, - pod obciążeniem, - na trasie rzędu ; 2 x 20 km , - z użyciem sondy szerokopasmowej AFR podłączonej do wydechu, - kumaty instalator, - nie możesz czuć spadków mocy na lpg względem benzyny, Instalacja dobrze zestawiona i wyregulowana; - nie wymaga ponownych regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Szukam dalej przyczyny, jak odłączę odmę to odpala od strzału, dokąd zmierza koniec tej odmy i co trzeba zdemontować żeby wyciągnąć ten wąż odmy? Bo ciasno tam strasznie. Może być to zapchany wąż? Czy bardziej wtryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 (edytowane) Nie wiem czy dobrze pokazujesz strzałką, ale to nie jest wąż odmy tylko wąż od podciśnienia od instalacji gazowej. Idzie z kolektora do czujnika ciśnienia. Odma jest z tyłu za przepustnicą. Nie widać jej na zdjęciu. Ja też obstawiam lejące wtryski. Edytowane 24 Lipca 2020 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Wziąłem się dziś za rozebranie wtrysków gazu , wyczyściłem denaturatem co się dało ( ne dało się rozebrać całkowicie wtrysków Lovato KP,albo nie wiem jak... ) i póki co problem ustał...co ciekawe nie było nic widac aby było zabrudzone od gazu po 90 000 km ,ale pomogło, a gazownik by wymieniał po kolei co się da... Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez snowday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi