Refild Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Witam, obecnie jeżdżę i szukam megane 3 kombi z silnikiem 2.0 Tce , ale wszystkie modele jakie oglądałem posiadały mokrą pokrywę zaworów. Mianowicie od strony turbo i od strony rozrządu , czy te silniki maja taka podatność czy po prostu ktoś zaniedbał i stad taki stan. Oglądałem auta z przebiegiem 120tys jak i 200 i jeden i drugi tak samo mokry. Generalnie jest budżet a nie ma auta ,słabe czasy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 42 minuty temu, Refild napisał: - obecnie jeżdżę i szukam megane 3 kombi z silnikiem 2.0 Tce , - ale wszystkie modele jakie oglądałem posiadały mokrą pokrywę zaworów. 2,0 TCe - to bardzo udany silnik reno, ich chluba i duma; - musiałeś trafić na wymęczone i zaniedbane jednostki, - aby kupić coś porządnego, to należy szukać ok; 6 miesięcy a nawet rok, - auta w dobrym stanie z tym silnikiem, sprzedawane są w rodzinie czy znajomym, - na forum nie znalazłem złego słowa na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi