marek789 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Witam Auto Megane II phII RS 2007 2.0Turbo 225KM seria z lpg Mam problem z szarpaniem od wczoraj w różnych przedziałach obrotów. Przykład z dzisiaj zaczynam przyspieszać w miarę dynamicznie 2000obrotow robi (buuuu), po chwili przyspiesza ponownie 2500 obrotów i ponownie (buu) i brak mocy aż do 2800 i idzie dalej mocno. Drugi przykład to 6000 obrotów 3/4 bieg i znowu (buuuu) chwilowe i idzie dalej do 7000 obrotów do odcięcia. Podmieniłem czujnik wału oraz komplet cewek, wymieniłem świece na platynowe NGK niestety bez efektu pozytywnego. Na jednym i drugim paliwie występuje dokładnie tak samo. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Dodatkowo od tego czasu występuje problem z zapaleniem auta, po chwili postoi kręci około 5-6 sekund zanim odpali lecz gdy odpali i ponownie będę chciał zapalić to zakręci od razu. W załączniku dwa filmiki pierwszy z problemem odpalania Drugim słychać przerwanie przyspieszania Na komputerze diagnostycznym sterownik silnika ani gazu nie wykazują żadnych błędów Zmierzona kompresja wynosi 1 cylinder 11 2 cylinder 12 3 cylinder 12 4 cylinder 11 Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, marek789 napisał: Dodatkowo od tego czasu występuje problem z zapaleniem auta, po chwili postoi kręci około 5-6 sekund zanim odpali, lecz gdy odpali i ponownie będę chciał zapalić to zakręci od razu. Zakręć gaz na butli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Gaz zakręcony, w dalszym ciągu przerywa https://www.youtube.com/watch?v=V5ZVvT3pR3Y Tutaj na filmie udało mi się nagrać jak to występuje w innym przedziale obrotów. Pedał gazu wciśnięty do oporu bez odpuszczania i widać zachowanie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Długie odpalanie - koniec pompy paliwa, a raczej zawór upuszczający ciśnienie paliwa w pompie nie trzyma ciśnienia. Przy bucie brakuje paliwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Z prostych czynności to przeczyszczenie ; - przepustnicy - brzegi klapki, - map sensora oraz zapewnienie szczelności jego montażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Jutro wolne to po południu będę sprawdzał Wasze podpowiedzi i jak coś to pisał co pomogło na przyszłość. @szwagier24aPrzy bucie przerywa zarówno na jednym jak i drugim paliwie bez różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 A więc tak. Problemu dalej niestety nie rozwiązaliśmy. W ciągu ostatniego czasu sprawdziłem na kolejnym komplecie cewek NGK jednak bez skutku. Podmieniłem map sensory, odpinałem pierwszą sondę lambdę na drugiej jest emulator bo jest DP. Podmienialiśmy zawór N75, wymieniliśmy pompę paliwa. Przepustnica czysta. Wartości doładowania dziwnie skaczą jak EKG :/ Filmik w linku. Widać dziwne wartości typu 2200/2400mbar ciśnienia doładowania. Przy okazji czy ktoś zna wartości oraz jaki % korekcji powinien mieć czujnik spalania stukowego? Te któr
Rekomendowane odpowiedzi