Armagedons Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Witam Jakiś tydzień temu Meganka zaczeła gasnac po odpaleniu na zimnym musiałem ja szybko wkrecic na obroty i jechać. Ale jak juz bylem w ruchu to dopóki nie rozgrzał sie silnik szarpała na niskich obrotach i miała takie 2 sekundowe braki reakcji na gaz i nagle bum jechała dalej. W tym samym czasie wywalił bład od pierwszej sondy przed katalizatorem sonde kupilem wymienilem i błędu juz nie ma ale reszta problemów jest nadal. Jedyne co ratuje sytauacje to odlaczenie wtyczki od zaworu kzfr. Wtedy auto dziala normalnie. Wywala tylka błąd check ingection ale to kwestia nie podlaczonej wtyczki. Czy to oznacza ze jest on uszkodzony ? Wyczysciłem: -czujnik polozenia walu - czujnik polozenia walka rozrzadu -przepustnice -kolo wraz z rorzadem wymieniane bylo -5-8 tys km temu na nowe z aso Co robic ? :( z góry dzieki za odp. Regulamin forum się kłania. pkt 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Wymienić elektrozawór sterujący koła zmiennych faz. Jeśli koło nie zostało przesilone wszystko wróci do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armagedons Opublikowano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Dam znać po wymianie czy cos to dało ;) Niestety.Wymiana czunika nic nie dała. Wymieniłem na nowh oryg. I uzywany tez oryg. na zadnym nie ma roznicy :( wymieniłem czujnik walu korbowego i czujnik walka rorzadu tez nic to nie dalo. Nie mam dalej pomysłu Regulamin forum się kłania. pkt 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi