PT2019 Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) Cześć, Mam prośbę o pomoc w sprawie interpretacji wyników po ustawianiu zbieżności w Megane IV z 2019 roku (HB). Samochód ma przebieg niecałe 30tyś i jest na gwarancji. Delikatnie mi się wydawało, że kierownica ucieka w prawo. Dzwoniłem do ASO i powiedzieli, że zbieżność już nie jest w ramach gwarancji przy tym przebiegu. Pojechałem więc na stację diagnostyczną i ustawili mi przód (powiedzieli, że było całkiem nieźle ale delikatnie poprawili). Z kolei mówią że tylnie lewe koło mam zły kąt i nic z tym nie zrobią. Niestety nic więcej nie udało mi się wyciągnąć od małomównego diagnosty. Jak myślicie czy z takim czymś warto udać się w ramach gwarancji, czy powiedzą że to uszkodzenie mechaniczne. Co ten wynik może oznaczać? Może jednak te wyniki jednak są w miarę w normie i nie przejmować się? Samochód jest bezwypadkowy. Na czerwono w załączonym zdjęciu są wyniki które mnie właśnie zastanawiają. Edytowane 2 Listopada 2020 przez PT2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Belki lubią się krzywić - odkształcać. Po iluś kilometrach odczyt może być zupełnie różny. Odkształcenia masz w tolerancji. Wg. mnie lać i jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PT2019 Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Też tak właśnie uważam, ale powiedział mi że tylne koło idzie na zewnątrz i może opony ścierać, ściągać auto i itd. Pytanie czy to prawda, że aż tak. Gwarancja wątpię aby to obejmowała, bo powiedzą że ja w coś uderzyłem kołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi