volfeer Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Dałem Megankę 2 phII 2.0 dCi do mechanika do wymiany przednich amortyzatorów (razem z łożyskami). Mechanik mówił, że miał problem z jedną śrubą i się musiał z nią namęczyć. Ale odebrałem Megankę i zaczęły się dziwne rzeczy dziać. Przy parkowaniu, przy maksymalnym skręcie kół kilka razy kierownica sama mi jakby z powrotem odbiła. Stało się tak 2, 3 razy może. W sumie zrobiłem od wymiany amorów ok 500 km, dzisiaj pojechałem na zakupy, wyjeżdżam z miejsca postojowego, skręt na maxa i znów tak kopnęło, po czym wyskoczyło Usterka wspomagania. Wspomaganie przestało działać. Dojechałem jakoś do domu 2 km i teraz szukam w Krakowie mechanika. Generalnie sprawdziłem zasilanie na tej grubej wtyczce, jest 12 v. Tej mniejszej nie byłem w stanie wypiąć. Czy mógł mechanik coś uszkodzić przy wymianie amorów czy to raczej zbieg okoliczności? Kogo w Krakowie Nowej Hucie polecacie? Może ktoś z CLIPem mógłby podjechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 W zasadzie - nie powinno nic się dziać. Chyba, że zachodziła konieczność ustawienia zbieżności i ustawił coś mocno asymetrycznie (ale wtedy kierownica stała by krzywo podczas jazdy na wprost). Zaczął bym od ponownej kalibracji wspomagania / ustawienia punktu zerowego wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 To pewnie zbieg okoliczności. Ten punkt zerowy ciężko ustawić, bo w miejscu ciężko wogóle kierownicą ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Trzeba wyczepić końcówki drążków i sprawdzić, czy McPersony zostały dobrze złożone - przy podniesionym przodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Mechanik potwierdził że padł silnik wspomagania. Wycenił robociznę na 730 zł a regenerację na 1500. Ja znalazłem nowy moduł wspomagania za 850 zł tylko różni się oznaczeniem. Ja mam: 8200445347-A natomiast ta nowa to 8200738088 Czy można je używać zamiennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Silnik pada od przeciążenia - najpierw wyeliminować przyczynę. Twój mechanik ma również Covidowe ceny. "Regeneracja to zmiana silnika i ustawienie przekładni". 2 godziny temu, volfeer napisał: Czy można je używać zamiennie? To trzeba sprawdzić, bo jest związane z ESP i raczej bez zmiany oprogramowania nie pasuje. 6 godzin temu, volfeer napisał: L 8200445347-A Jest w używkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Dałem do innego mechanika (zaufanego). Tamtego miałem pod nosem i łatwiej mi było dojechać, ale dzisiaj spiąłem poślady i pojechałem trochę dalej, nawet na trasie nie było tak źle prowadzić. Zobaczymy co zaproponuje. Koleś ma hamownie i się zajmuje tuningowaniem mapy do komputera więc chyba ogarnie temat. Ten pierwszy mechanik mówił, że maglownica w porządku, mc persony też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Temat ogarnięty ? Napisz, by było dla innych na poradę, jeśli komuś się przytrafi podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi