gokiepepe Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Witam szanowne grono. Wiem, że temat dla Megane III był poruszany i w necie można znaleźć odpowiedź, ale w moim egzemplarzu tzn. Megane III 1,5 DCI GT Line 2014 to nie działa. Czyli nie chce skasować komunikatu dłuższym przytrzymaniem przycisku od komputera. Podejrzewam, że ma to związek z wersją auta oraz innymi zegarami niż w zwykłej Megi. Wiem też, że aby to skasować trzeba użyć przycisku "Start/ Stop", ale samo dłuższe przytrzymanie nie działa. Poprzez ten przycisk resetował mi to parę miesięcy temu mechanik ale ni huhu nie mogę sobie przypomnieć jak dokładnie to robił. Jeżeli ktoś ma wiedzę jak to ogarnąć będę ogromnie wdzięczny. U mnie zegary są takie jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Przycisk komputera przyciskasz w momencie gdy na wyświetlaczu masz komunikat "wykonaj przegląd" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokiepepe Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Tak ten patent znam i próbowałem wiele razy - nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Też kiedyś próbowałem i na zegarach z phIII ten sposób nie zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 U mnie z tego co pamiętam musiał byćwłączony zapłon/odpalony wóz. Wtedy zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Idę o zakład że próbujesz w złym miejscu. W liczniku z PH3 pojawiła się nowa opcja "odstęp do przeglądu" Wywołuje się ją klikając manetką ale tylko przy włączonym zapłonie - silnik nie może być włączony. Jak dojdziesz do "Odstęp do przeglądu" to tam trzymasz dłużej żeby wejść w podmenu z przebiegiem i tam trzymasz dłużej żeby skasować 1 godzinę temu, aniewa napisał: Przycisk komputera przyciskasz w momencie gdy na wyświetlaczu masz komunikat "wykonaj przegląd" ? No właśnie nie tam - tam nie zadziała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Qbak masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gokiepepe Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Serdeczne dzięki dla @Qbak Zaprawdę tak jest jak On prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi