MichalVTS Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Drodzy koledzy potrzebuje pomocy. W serwisie zdiagnozowali, że w mojej M3 padła sonda lambda i należy ją wymienić, najlepiej na część oryginalną, bo zamienniki działać nie będą. Czy faktycznie trzeba kupować tylko i wyłącznie część OE, czy może być coś dedykowanego z NGK, Bosch czy Denso? z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Nie no, bzdura. A dla OE to kto robi? Kosmici z Marsa? Nie znam tego modelu, jak jest tam jedna sonda za katalizatorem to weź tę: Sonda lambda DENSO DOX-0150 46760863 Internet - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Też mi się tak wydaje, dlatego pytam, bo nie mam pojęcia kto robi OE sondy dla Renault, a z doświadczenia wiem, że z sondami potrafi być różnie i NGK w jednym modelu będzie działało poprawnie, a w innym bosch. Sondy w 1.4TCe są dwie (przed i za katalizatorem) i według ich ekspertyzy zdechła jest pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Wiesz co Michał, ja nie mam w tym doświadczenia, podpierałem się jedynie katalogiem a ten przypadek taki jednoznaczny nie jest. Poczekaj może ktoś inny pomoże a jak nie, to do ASO po... oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 ja wymieniałem u siebie za katalizatorem i po sprawdzeniu sonda OE byla dostarczana przez Boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Sonda wymieniona i dla potomnych: w tym samym serwisie, który stwierdził, że nic poza oryginałem nie będzie działało, oryginalna sonda lambda jako jedyna na rynku na fioletową osłonkę przewodu. Mimo wszystko zakupiłem sondę BOSCH i ta również ma fioletową osłonkę przewodu i praktycznie niczym nie różni się od oryginału. Po wymianie wszystko wróciło do normy, zniknęło nawet delikatne szarpanie na zimnym silniku przy jeździe ze stałą prędkością i spadło spalanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi