AnTurek Opublikowano 10 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 W dniu 7.02.2024 o 15:01, aniewa napisał(a): Jest w zakładce "Proces Usine". Gdzieś na forum tę procedurę opisywałem. Dotarłem. Dotyczy ona tylko wymiany klocków wg opisu, ale funkcja działa. Dzięki. Czy opcje wyżej na tym samym ekranie służą do kalibracji np. po wymianie tarcz? Czy mogę je bez obaw przetestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 W dniu 7.02.2024 o 22:11, AnTurek napisał(a): Czy ECU tweaker nie odczytuje błędów i ich nie kasuje? Kliknięcie na ikonę serduszka odczytuje błędy, ale nie testowałem tego. Tak samo nigdy nie robiłem kalibracji po wymianie tarcz lub klocków. Możesz przetestować, ale to chyba zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 10 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 Zużywają mi się tylne tarcze szybciej niż na przodzie. Może kalibracja ma znaczenie. Tego nie wiem. Po coś ta funkcja jest, nawet na clipie. Chyba że to marketing. Gdzieś wyczytałem że w Megane/Scenic 3 trzeba to robić bo się wtedy dostosowuje siła nacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 11 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Hamowanie jest hydrauliczne, jedynie rozdzielacz siły przód tył może tym sterować. Być może na tyle masz twarde klocki. Elektryczny w S II był na linkach i z modułem tensometrycznym siły zaciągania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 11 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 1 godzinę temu, lufa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Przód/tył ta sama firma, ten sam czas wymiany. Tak mam od nowości, od salonu. Być może ten typ tak już ma. W ASO mi powiedzieli, że to przez automatyczne zaciąganie i zwalnianie hamulca po naciśnięciu pedału gazu. Nie do końca w to wierzę. Teraz gdy sobie ten automat wyłączyłem to się przekonam, gdyż wymieniam komplet wraz z zaciskami i jarzmami, choć od dłuższego czasu zwalniałem ręczny ręcznie, nie przez pedał gazu. Do aniewa. Sprawdzałem dzisiaj tą kalibrację w ECU tweaker . Pierwsza operacja Assembly Check Process spowodowała, że silniczki pracowały, natomiast druga operacja Ax Calibration Process nie wywołała żadnych słyszalnych dźwięków. Nie wiem więc jaki to przyniosło skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 20 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2024 (edytowane) Witam jakby kogoś interesowało to jest już nowy ecutweaker na androida 14 wersja v2.1 Edit: sprawdziłem trzy wersję ostatnie po 1.85 czyli 1.9 2.0 2.1release i 2.1debug. Ostatnie trzy mają problem z łączeniem z BT. Ostatnia obecnie działająca to 1.9 Edytowane 21 Lutego 2024 przez dwazero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 17 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 obecnie najnowszy działający ecutweaker na androida 14 wersja 1.9.Jest jeszcze wersja 2.0 i 2.1 ale nie działa łączenie z BT i do tej pory nie jest to naprawione.Wersja pobrana z 4pda. EcuTweaker-1.9.apk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnTurek Opublikowano 17 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Jaka różnica pomiędzy v. 1.85? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_bennet Opublikowano 30 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 mi note 10 lite z miui - android 11 - wgrywać wyższego nie będę Vgate icar pro ble4.0 właśnie przyszedł Jaka wersja ecutweaker pojdzie? OBD Auto Doctor wykrywa i coś tam pokazuje np obroty ale zależy mi na ecutweaker bo BT. Edycja: Dodam że starsza wersja niż 1,85 się odpala i widzi elma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek_246 Opublikowano 26 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2025 Działa komuś na androida 14? Mi cały czas wyskakuje błąd braku ecu.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi