maniek-02 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 (edytowane) Mam takie pytanko. Chcę/chciałem wyłączyć w M3 2015r monitorowanie ciśnienia i start&stop. Robię to Renolinikem (jest to bliźniaczy program jak DDT4All) Start/Stop wyłączyłem. Monitorowanie ciśnienia robię zgodnie z instrukcją wyłączam w UCH, następnie w zegarach i jest wyłączone, ale świeci mi błąd który pokazało po zmianie kół na bez czujników, nie znika i nie mogę go skasować. Macie jakiś pomysł jak to usunąć ? P.S. Dla potomnych, renolinikiem wyłączamy monitorowanie ciśnienia i start/stop identycznie jak DDT4ALL. Potem wystarczy zrobić tylko reset licznika (odłączyłem akumulator na noc) i brak komunikatów a powyższe funkcje są wyłączone.🙂 Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez maniek-02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 18 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 A ja chciałbym zapytać o możliwość włączenia nastałe konturu auta na prędkościomierzu. Aktualnie wyświetla się one przypadku otwarcia drzwi, bagażnik ale również wyświetli się w przypadku gdy np. uszkodzimy oponę i zejdzie powietrze. Chcialbym żeby był on widoczny non stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade86 Opublikowano 21 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Witajcie, jest możliwość adaptacji kąta skrętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 3 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 Ktoś się orientuje czy w Clio 4 generacji z 2018roku można aktywować doświetlanie zakrętów ? Ewentualnie co można tam dodatkowo aktywować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crupez Opublikowano 12 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2024 Siemka, jako amator sprzedam Wam ciekawostkę. Kodowałem sobie jakieś pierdółki i na przykład otwieranie klapy bagażnika zakodowało mi od razu, ale wyłączenie brzęczyka pasów zatrybiło mi dopiero dzień po kodowaniu samo z siebie. Dzisiaj miałem właśnie pisać posta co robię źle, ale wsiadam do auta i brzęczyk nie piszczy Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crupez Opublikowano 13 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 Siemka, jako amator sprzedam Wam ciekawostkę. Kodowałem sobie jakieś pierdółki i na przykład otwieranie klapy bagażnika zakodowało mi od razu, ale wyłączenie brzęczyka pasów zatrybiło mi dopiero dzień po kodowaniu samo z siebie. Dzisiaj miałem właśnie pisać posta co robię źle, ale wsiadam do auta i brzęczyk nie piszczy Pozdro!! @aniewa Podrzuciłbyś mi scieżkę do tych dwóch opcji? 5-włączenie alarmu fabrycznego - po zaryglowaniu drzwi i otwarciu np. od wewnątrz włączy się fabryczny klakson 9-zdecydować czy po włączeniu świateł długich mają świecić/nie świecić światła mijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2024 Alarm najlepiej zaznaczyć w dwóch oknach według screnów. Drogowe świecące z mijania: Screny dla SW 25, możesz mieć UCH w wersji SW10, sprawdź jakie ecu wykrywa program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damsza18 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 12.08.2023 o 21:49, aniewa napisał(a): Aktywujesz w module drzwi kierowcy DDCM. Parametr Config Folding. Zrób zrzut ekranu z ustawień w tym module, bo nie można zmienić tylko jednego parametru, należy zaznaczyć odpowiednie rubryki na 1 Activation tych pól, które tak miały wcześniej. Scren z programu: Dzień dobry, mam dwa pytanka: 1 - czy tylko tą zaznaczoną opcję ustawiamy na 1 Activation czy inne też? 2 - według opisu po send trzeba kliknąć jeszcze ECU Reset. Dobrze rozumiem? W dniu 13.06.2024 o 14:31, aniewa napisał(a): Alarm najlepiej zaznaczyć w dwóch oknach według screnów. Dzień dobry, u mnie w samochodzie był zrobiony tylko screen 1. Alarm wtedy nie działał. Wykonałem scrren drugi i teraz działa, ale nie tylko przy ryglowaniu drzwi a zawsze - czyli nie ma znaczenia jak zamknę samochód (pilot/klamka jeden bądź dwu klik) czy będzie to HF i tak zawsze po otwarciu samochodu klamką wewnętrzną jest alarm. Czy tak powinno być czy coś źle zrobiłem? Od kilku dni pogłębiam temat zmian ustawień - proszę o wyrozumiałość. Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez Damsza18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Damsza18 napisał(a): 1 - czy tylko tą zaznaczoną opcję ustawiamy na 1 Activation czy inne też? W dniu 12.08.2023 o 21:49, aniewa napisał(a): Aktywujesz w module drzwi kierowcy DDCM. Parametr Config Folding. Zrób zrzut ekranu z ustawień w tym module, bo nie można zmienić tylko jednego parametru, należy zaznaczyć odpowiednie rubryki na 1 Activation tych pól, które tak miały wcześniej. Scren z programu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopsk Opublikowano 9 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Witam kolegów. Mam pytanie czy jest możliwość podglośnienia dzwieków kierunkowskazów w megance 3 2012r. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 30 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 W dniu 10.12.2023 o 18:04, aniewa napisał(a): Klikasz na dole w "New configuration application" Dziękuję, w końcu to zmieniłem, przy dzisiejszej wymianie oleju. W głównym oknie programu, tam gdzie zmieniałem wartość [km] interwału olejowego, miałem wszystko po francusku, pomimo interfejsu DDT4ALL po polsku. Czy da się zmienić aby dane pokazywane były po polsku lub angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 1 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 W dniu 30.11.2024 o 16:41, monkahead napisał(a): Czy da się zmienić aby dane pokazywane były po polsku lub angielsku? Tak, trzeba przetłumaczyć całą bazę plików do komunikacji ze sterownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 A masz może taką bazę po polsku lub angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Witam, mam pytanko robię test elma ok, naciskam połącz i ddt4 All wyłącza się. Łączę się przez bluetooth interfejs v link., rozwiązane trzeba zmienić ustawienia portu Edytowane 30 Grudnia 2024 przez kaziu0901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSy Opublikowano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Witajcie. Mam podstawowy ELM w programach typu CarScanner ,łaczy sie bez problemu. Niestety z PyClip już nie, Potrzebuję na stale wyłączyć Start/Stop bo co jakiś czas pojawia się "sprawdź układ S/S" Czy moge to zrobić jakimś programem na androida? GrandScenic 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi