aniewa Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Pyclipem tego nie wyłączysz. Na androida jest program Ecutweaker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Py clipem wyłączasz na stałe tylko po sprawdzeniu błędów jest sprawdź s/s ale cały czas masz to wyłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSy Opublikowano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 (edytowane) Ani PyClip ani Ecutweaker nie działa mi dobrze na telefonie(android 14) W PyClip caly czas szuka polaczenia ,a w Ecutweaker mam jakiś zubożały interfejs.Klikam Select Dewice. Widzi na zielono OBD2 ale podczas skanowania się zawiesza. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez TomSy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 10 godzin temu, TomSy napisał(a): Ecutweaker mam jakiś zubożały interfejs. Bo nie masz skopiowanej na telefon bazy danych (ecu.zip). A bez tego nie będzie działał. U mnie na andku 14 - śmiga, aż miło. PyClip również, chociaż używam bardziej rozbudowany PyClip 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomSy Opublikowano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Podpowiesz jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 31 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) Zarówno do Ecu Tweaker jak i PyClip3 potrzebna jest baza danych. Do Ecu Tweaker plik nazywa się "ecu.zip" i jest wklejona do głównej pamięci telefonu. Do PyClip3 baza nazywa się "pyrendata_236_and_Lada_and_OldRenault.zip i jest wklejana do folderu "Pyren" po zainstalowaniu apki "PyClip3". Instrukcja PyClip3 Wszystkie najnowsze pliki: https://chomikuj.pl/lekkir/CAR/Renault+*26+Dacia/Diagnostyka Poczytaj: Edytowane 31 Grudnia 2024 przez sylwekdm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1dro Opublikowano 19 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2025 (edytowane) Witam, Może od razu napiszę konkrety coby nie zaśmiecać (sprawa tyczy się MegIII PhI): 1:Czy jest możliwość zmniejszenia jasności zegarów które zaświecają się chyba pełną mocą po otwarciu/zamknięciu drzwi - bez zapłonu? 2:w nawiązaniu do przesłanych poniżej obrazów, bardzo proszę mądre głowy aby wyjaśniły (ewentualnie potwierdziły moje domniemania) obecne w TDB skróty: SRB (z tego co wygrzebałem to chyba -piszczące/lub nie- pasy), LBCS, AHL, LDW, "RV/LV/ACC" (tempomat?), APP, SSPP (czujniki opon?) i ostatnie ALS (obecność sensora oświetlenia?), 3: Czy ktoś ma jeszcze plik "fukncie uch ang.docx"który kilka razy widziałem -a jest niedostępny- i się nim podzieli? (jakimś cudem zadziałało pobieranie) 4: Czy ktoś ma podobny plik (z opisem fukcji) lecz do modułu licznika? Edytowane 22 Marca 2025 przez S1dro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz09 Opublikowano 26 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2025 (edytowane) Witam, @aniewa czy mógłbyś opisać za co odpowiedzialne są zaznaczone kropkami opcje ? Mam światła dzienne z dwoma żarówkami p21w w jednej lampie. Czy opcja: Dual_Bulbs_CF - odpowiada właśnie za te podwójne żarówki ? Czy powinno być ustawione na "with" ? Co zmieniają pozostałe opcje ? * Dual_Bulbs_CF * Vehicle_ Recogintion_TP * SHIFT_FOG_LAMP_CF * RR_FOG_LAMP_CF * BATTERY_SAVE_CF * REAR_FOG_OFF_BY_SMART_CF * FR_FOG_OFF_BY_SMART_CF * AUTO_LIGHT_CF oraz opcje , które nie zmieściły się na zdjęciu: * REMOTE_LIGHTING_CF *LIGHT_SENSOR_CF Bardzo dziękuję za pomoc. Przepraszam jeśli opcje już były opisane. Jeśli tak poproszę odnośnik -link. Bardzo dziękuję Edytowane 26 Marca 2025 przez Mateusz09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2025 Wszystkiego nie wiem, ale opcja Dual_Bulbs_CF włączona powoduje, że po włączeniu świateł drogowych świecą też światła mijania. Obie opcje FOG_LAMP_CF oznaczają obecność przednich i tylnych przeciwmgłowych, AUTO_LIGHT to czujnik zmierzchu. Resztę tłumacz z angielskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz09 Opublikowano 26 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2025 @aniewa Dzięki serdeczne 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Podpowie ktoś jak wymusić w Clipie ( lub jakimś innym programie na PC ) wypalanie DPF w 1.6dci traffic III ? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Ewentualnie jeszcze jak podejrzeć poziom płynu FAP. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Jakim programem ( na PC ) najlepiej ogarnąć te dwie rzeczy? /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Dosyć na CITO potrzebuje pomocy /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Super byłoby jakby ktoś jeszcze powiedział jak w ddt4all aktywować doświetlanie zakrętów REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverGTA Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2025 (edytowane) Przejrzałem forum, ale choć parę osób tu jak i na forum Scenic poradziły sobie z tematem to nikt nie pozostawił info. Pytanie tyczy się wizualizacji PDC. Wiem, że potrzebny odpowiedni moduł z polifta0, który obsługuje natomiast jak rozumiem trzeba odpowiednią funkcję uruchomić w UCH. Czy mogę prosić o podesłanie gdzie lub jaką opcję należy włączyć oraz czy ona występuje w UCH czy opcjach radia (innymi słowy potrzebna wspomniana nie raz przejściówka)? Mam fabryczną instalację PDC przód + tył. Edytowane 22 Sierpnia 2025 przez SilverGTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkillahh Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Cześć . Po grzebaniu w ddt4all ( usuwanie error prog z licznika ) zniknęło mi chwilowe spalanie z wyświetlacza . Czy ktoś mógłby prosze podpowiedzieć jak je z powrotem włączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2025 W liczniku w linijce konfiguracji ADAC masz ustawione "Volume/Distance"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkillahh Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2025 10 godzin temu, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Mógłbym prosić o jakiegoś screena , albo trochę więcej info gdzie dokładnie tego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi