mister60 Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Witam chciałem zapytać dlaczego w dziale SILNIKI nie można znaleźć silnika 1,8 benzyna. T aki mam w moim Scenicu rocznik 2000 . Wiem że były również w Lagunach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Bardzo fajny i ekonomiczny silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Uzupełnimy listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister60 Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Ja mam już to auto od 20 lat.Wprawdzie przebieg nie jest duży jak na tak stary samochód -195 000 km, ale jestem bardzo zadowolony z niego , ponieważ oprócz konieczności wymiany czujnika położenia wału korbowego ( ok 120 zł za wysokiej jakości ) , nie miałem żadnych awarii , więc silnik i osprzęt jest ciągle nie dotykany (oczywiście jest serwisowany zgodnie z wymaganiami ). Jedynie na lato szykuję się do serwisu, a raczej naprawy klimatyzacji , ponieważ po uruchomieniu od jakiegoś czasu trochę hałasuje ciągle , a od nowości w upalne dni po uruchomieniu przez kilka sekund terkotał, w mniej upalne był cicho od uruchomienia. Kiedy zgłosiłem to w serwisie na gwarancji , to stwierdzili , że to normalny odgłos tłoczków, nie mający wpływu na sprawność. Klima nadal chłodzi , ale ten odgłos teraz jest ciągły i mnie denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi