lukasz243243 Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 W tym miejscu musi być płyn chłodniczy, tylko i wyłącznie a korek jest odpowietrznikiem. Drugi odpowietrznik znajduje się bliżej grodzi silnika przy podszybiu. Jeżeli masz w układzie gęsta ciecz to może być olej lecz oznaczałoby to uszkodzona uszczelkę termostatu. Póki co powinieneś odkręcić korek i zlać to co masz w układzie dopóki nie zacznie lecieć płyn chłodniczy a następnie uzupełnić jego brak w zbiorniczku wyrównawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos321 Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 (edytowane) Dobrze. Tak zrobie i dam znać Edytowane 3 Marca 2021 przez Damianos321 Poprawa sporu zgodnie z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos321 Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Spuściłem więcej płynu i w końcu zaczął lecieć płyn chłodniczy. Drugi, ten bliżej podszycia, również odpowietrzony. Wszystko gra. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W zbiorniczku wyrównawczych nie ma śladu oleju? Coś mi tu brzydko pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos321 Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Kiedy zlewałem zużyty płyn, uprzednio przepłukałem układ Fulshem, na powierzchni był tłusty. Myśle, że to rozpuszczone zanieczyszczenia. Zerknę dzisiaj i znowu lekko upuszczę płynu przez odpowietrzniki. Zobaczę co będzie płynęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi